Bewoners Elma en Rikke

“Ik maakte muziek, ik was een singer-songwriter, Bob Dylan-stijl, blues-achtig, met banjo en gitaar. Toen kwam ik Elma tegen in een tentje op Rotterdam Zuid. Ze zat in het publiek en ze begon mee te zingen en zo hebben we elkaar gevonden. Een week erna hebben we al samen opgetreden.” Rikke en Elma zijn bewoners van het Hoogkwartier én oprichters van de band Half Way Station. Ze hebben ook een relatie en wonen in het huis van Elma op de Hoogstraat.

Rikke vertelt: “Elma is het muzikale genie en ik ben het werkpaard. Er kwam een drummer bij, de band groeide, het lukt nu ook allemaal. Eerst zochten we naar wat we wilden en nu heb ik het gevoel dat het ook echt tof is. Maar vergis je niet, je  moet ook een ondernemer zijn, met muzikaal talent alleen kom je er echt niet.” Inmiddels is Half Way Station een serieuze band met vijf leden: een drummer, een bassist, een gitarist (Rikke), een toetsenist en een zangeres (Elma). “Het is veel meer dan een hobby, we treden op door heel Europa; in België, Italië, Denemarken, Frankrijk en zelfs in Albanië.” Met de band zijn Rikke en Elma serieus aan de weg aan het timmeren. Onlangs wonnen ze de Grand Prix van het Festival Génération Réservoir 2015 in Parijs. Er deden 220 bands mee aan de wedstrijd. Momenteel zijn ze bezig met hun derde album waarvan de eerste single inmiddels is verschenen.

“Hopelijk zijn we over drie jaar een echte toerende band, waarmee we twee of drie maanden per jaar onafgebroken door Europa reizen.”

Half Way Station is veel meer dan een band. “Wij zijn een stichting en hebben niet alleen als doel een leuk bandje te zijn. Als collectief proberen we verbinding te maken met andere kunstdisciplines zoals beeldende kunst, theater, dans en film. Zo hebben we de muziek gemaakt bij de avant-gardefilms van Andor van Barsy over de Hoogstraat in de jaren 30. En als literatuurproject hebben we muziek gemaakt bij het boek Bonita Avenue van Peter Buwalda en binnenkort gaan we gaan een kunstproject doen met Garage Rotterdam.”

Ontdek meer verhalen!