Arezou en Gerben van Groenendaal 11

  • Auteur: Werkgroep communicatie Hoogkwartier
  • Fotograaf: Gaby Jongenelen
  • Datum: 07 december 2015

Op de Groenendaal 11 zit een klein creatief bolwerk. Vanuit een prachtig opgeknapte winkelruimte opereren meerdere innovatieve ondernemers.

Adres

Groenendaal 11, Rotterdam

Openingstijden

De showroom is open op afspraak.

Links

Het voorste deel van de ruimte is in gebruik door GAPF Agency en Lock Textiles Confectie fournituren. De agentschappen worden geleid door Arezou Rahimian en Gerben van den Broeck. In het achterste gedeelte van de winkelruimte vinden we de werkplaats van sieradenontwerper Charlotte Wooning. Charlotte is vermaard vanwege haar originele collectie sieraden die o.a. te koop zijn in haar winkel op Hoogstraat 8a.

GAPF Agency vertegenwoordigt verschillende (inter)nationale mode- en designmerken zoals Le Mont Saint Michel (dameskleding), Royalties Paris (sokken), Charlotte Wooning (sieraden), Egide Paris (gespecialiseerd in luxe urban fietshelmen), het Japanse Erica (luxe boven kleding) en – waar we heel trots op mogen zijn – een echt Rotterdams merk: Mannish (damesmode). Deze collectie wordt ook echt ontworpen in het Hoogkwartier.

De ontwerper van Mannish, Steven van Vliet, heeft jaren lange ervaring in de modewereld. Met die kennis is hij drie jaar geleden samen met Arezou, Charlotte en Gerben het merk begonnen. Arezou vertelt enthousiast: “Het gaat heel goed met Mannish. We draaien nu al voor het derde seizoen. We zijn heel klein begonnen, maar inmiddels is Mannish in veel, wat exclusievere, Nederlandse modeboetieks te koop. En daar zijn we heel trots op.”

Groenendaal 11 is een showroom waar inkopers op afspraak de verschillende merken en collecties kunnen bekijken. Gerben licht toe: “Eén of twee keer per jaar houden we een sample sale en dat bevalt ons goed. Het is leuk om mensen over de vloer te krijgen en dus de consument direct te spreken over de collecties.”

“Tijdens de renovatie ontdekten we een prachtige mozaïekvloer van de showroom van de garage die vroeger in het pand gevestigd was.”

De showroom ziet er aantrekkelijk uit en dat komt mede door de renovatie van het gebouw. Eigenaar Rien de Groot heeft het pand, samen met Mannish laten opknappen. “Tijdens de renovatie ontdekten we een prachtige mozaïekvloer van de showroom van de garage die vroeger in het pand gevestigd was. Ik vind de plek heel fijn. We kijken op de groene bomenlaan van het Groenendaal en krijgen daarnaast de dynamiek mee van het Oostplein en de Burgermeester van Walsumweg.” Gerben besluit: “Het wordt ook steeds leuker in het Hoogkwartier. Steeds meer creatieve ondernemers in de buurt zorgen voor de juiste energie.”

Ontdek meer verhalen!