Stadslab Hoogkwartier

Stadslab Hoogkwartier

Aanleiding

De buurt Hoogkwartier is in ontwikkeling. De buurt wordt steeds gezelliger en levendiger. Er worden bijzondere evenementen georganiseerd, nieuwe winkels en horeca vestigen zich en de buurt wordt stap voor stap mooier. Steeds meer mensen haken aan; bewoners en ondernemers werken samen om het Hoogkwartier op een goede manier verder te brengen.

Als Stadslab Hoogkwartier willen we de toekomst van onze buurt vormgeven. En dit willen we doen samen met zo veel mogelijk bewoners en ondernemers. Hiervoor is een stadslab opgericht.

Lees het verslag van de eerste bijeenkomst

Stadslab Hoogkwartier

Stadslab Hoogkwartier

Het Stadslab Hoogkwartier brengt alle initiatieven, kansen en uitdagingen in kaart en realiseert een aantrekkelijke, robuuste en breed gedragen ontwikkelvisie voor de buurt. Binnen het stadslab werken alle partijen die actief zijn in de buurt zoals bewoners, ondernemers, eigenaren en welzijn samen.

Organisatie

Stadslab Hoogkwartier wordt geleid door een kernteam bestaande uit Marco Stout (stadmaker in het Hoogkwartier en spil in het lokale netwerk), Sanne van Manen (MVRDV; ‘bewoner’ en ontwerper in lokale en (inter)nationale context) in nauwe samenwerking met AIR/Architectuur Instituut Rotterdam (verbinder met stedelijke agenda Rotterdam en publiek maken van opgedane kennis) en de Gemeente Rotterdam.

Kijk voor actuele informatie op de website van Stadslab Hoogkwartier