Kevin van Vico

  • Auteur: Jos den Daas
  • Fotograaf: Gaby Jongenelen
  • Datum: 16 september 2019

De geur van leer komt je tegemoet als je de winkel van Vico aan de Goudsesingel binnenstapt. Het Rotterdamse schoenenmerk is gevestigd in Het Industriegebouw. Vico is opgericht in 2012 en was tot eind 2015 te vinden met een winkel en showroom in de Hofbogen. Door de verhuizing naar de Goudsesingel waren ze in staat de winkelfunctie te combineren met een kantoor en magazijn.

Adres

Goudsesingel 60, 3011 KD Rotterdam

Openingstijden

Maandag t/m donderdag van 10:00 tot 17:30 uur, vrijdag van 10:00 tot 20:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 17:30 uur

Links

Kevin van Wijk is de oprichter en eigenaar van Vico en vertelt enthousiast over de schoenen. “We zijn ooit gestart als een stoer herenmerk, maar sinds eind vorig jaar maken we ook damesschoenen. Je kunt onze schoenen het best omschrijven als een geklede sneaker; tussen sportief en netjes in.” Ondertussen hebben ze tientallen modellen, die online, maar ook in de winkel te koop zijn. Kevin: “Twee keer per jaar lanceren we nieuwe modellen. Sommige schoenen blijven in ons assortiment terwijl andere modellen na een seizoen weer verdwijnen.”

De naam Vico komt van Vicus en staat in het Latijns voor ‘in de wijk’ of ‘in de straat’, maar Kevin heeft ook een persoonlijk verhaal bij het ontstaan van de merknaam. “Vroeger gingen we altijd op vakantie naar een klein bergdorpje op het eiland Corsica. Dat dorpje heette Vico. Toen ik een jeugd-dvd terugkeek van die reizen viel mijn blik op de naam van het dorp en zo is Vico als merk geboren.”

Je kunt onze schoenen het best omschrijven als een geklede sneaker; tussen sportief en netjes in.

Kevin en zijn team laten de betekenis van de naam terugkomen in de campagnes van de nieuwe schoenen. “De namen van nieuwe modellen verwijzen altijd naar een wijk in een grote stad. Zo draagt de nieuwe collectie de naam ‘Urban Oasis’ en is geïnspireerd op de groene parkjes die je tegen kunt komen in steden. Je kunt er even ontspannen en ontsnappen van de dagelijkse drukte. Als je kijkt op onze website onder ‘Journals’ vind je een verslag van de reportage die we maakten in de ‘Urban Oasis’ van Barcelona.”

Niet alleen de campagnes bij Vico zijn Europees. Kevin is ook trots op het feit dat de schoen ‘Made in Europe’ is. Daarbij staan kwaliteit en comfort voorop. Kevin: “We ontwikkelen de schoenen samen met onze Italiaanse ontwerper Patrick Sanparini. Nadat ideeën, schetsen en ontwerpen diversen keren, tussen Italië en Rotterdam, heen en weer zijn gegaan, wordt het definitieve ontwerp gestuurd naar Portugal. Daar worden, met Italiaans, Portugees of Spaans leer, de schoenen gemaakt door een oud familiebedrijf in Porto.” Kevin doet zelf de kwaliteitscontrole en staat dus regelmatig aan de lopende band in de fabriek.

“Als mensen eenmaal een Vico-schoen hebben gekocht dan komen ze ook weer terug.”

Vico heeft inmiddels een grote schare aan fans. Kevin: “Als mensen eenmaal een Vico-schoen hebben gekocht dan komen ze ook weer terug.” Vico verkoopt inmiddels online onder anderen in Nederland, België, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten. In Rotterdam zijn de schoenen exclusief verkrijgbaar in de Vico-winkel aan de Goudsesingel. Vanaf mei worden er ook bijzondere accessoires aan het assortiment toegevoegd.

Kevin en zijn zus Sarah, die je ook regelmatig in de winkel kunt treffen, zijn enthousiast over het Hoogkwartier. “Er zit veel loop in de straat en onze winkel is prima bereikbaar via metro en tram. We hebben al veel bewoners uit de omgeving mogen ontvangen en we hopen nog meer mensen te verwelkomen in onze winkel.” Wil jij van dichtbij zien hoe een schoen wordt ontworpen of ben je nieuwgierig naar de kwaliteit en het comfort van de schoen? Ga dan langs bij Vico aan de Goudsesingel 60.

Ontdek meer verhalen!