Marco van Woodz Interiors

  • Auteur: Sjoerd Vredebregt
  • Fotograaf: Shelley Trustfull - Trustfull photodesign
  • Datum: 30 mei 2017

Sinds begin 2017 is er een nieuwe aanwinst in het Hoogkwartier op het gebied van wonen. Marco is met zijn winkel Woodz Interiors Rotterdam neergestreken op Hoogstraat 93a-95a. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een originele hardhouten boomstamtafel? Dan moet je bij Marco zijn!

Adres

Hoogstraat 93A, Rotterdam

Openingstijden

Kijk op de website voor de openingstijden

Links

Voor zijn komst naar het Hoogkwartier woonde Marco met zijn gezin in Thailand, om precies te zijn in de noordelijke stad Chiang Mai, zo’n 700 km ten noorden van Bangkok. Daar runde hij sinds 1989 een familiebedrijf in houten meubelen. De afgelopen jaren verkocht Marco zijn handelswaar vanuit Thailand aan winkels, maar omstandigheden brachten hem terug naar Nederland.

De winkel van Marco van Woodz op de Hoogstraat in het Hoogkwartier

Marco: “In Thailand was ik een fanatiek wielrenner. In de beboste heuvels rond Chiang Mai trainde ik regelmatig voor diverse nationale en internationale wedstrijden. Helaas gooide de ziekte van Parkinson roet in het eten.” Marco kwam speciaal voor zijn behandeling naar Nederland. Stil zitten is niks voor hem, daarom zette hij Woodz Interiors op.

In Nederland vallen de tafels in de smaak en ook voor houten wijnrekken, krukjes en accessoires kun je bij hem terecht. Bij specifieke wensen kan in Chiang Mai alles op maat worden gemaakt. Marco: “Via schepen komen de bestellingen naar Nederland. De meubels zijn ongeveer een maand onderweg en worden in de haven van Rotterdam afgeleverd.” Het hout wat Marco verkoopt komt uit gecontroleerde bosbouw. Zo kun je met een gerust hart eten aan je nieuwe tafel van Woodz.

Marco van Woodz in zijn winkel op de Hoogstraat in het Hoogkwartier

“Voor een goed glas rode wijn ga ik naar Ward van Verward, deze sommelier weet altijd iets lekkers uit te kiezen.”

Marco is de afgelopen maanden enthousiast geworden over de buurt en heeft diverse leuke plekken ontdekt. Na het werk drinkt hij bijvoorbeeld graag een drankje bij café Proost en bij KUA kan je heerlijk Mexicaans eten. “Voor een goed glas rode wijn ga ik naar Ward van Verward, deze sommelier weet altijd iets lekkers uit te kiezen.” Marco is zich de afgelopen maanden zo thuis gaan voelen in het Hoogkwartier dat hij heeft besloten naast ondernemer binnenkort ook bewoner van de buurt te worden. Wordt vervolgd!

De winkel van Marco van Woodz op de Hoogstraat in het Hoogkwartier
De winkel van Marco van Woodz op de Hoogstraat in het Hoogkwartier

Ontdek meer verhalen!