Friederike van Pebbles Kitty Cat Café

  • Auteur: Anne van Santen
  • Fotograaf: Marieke Odekerken
  • Datum: 13 januari 2017

Het 5e kattencafé van Nederland heeft zich gevestigd in het Hoogkwartier; Pebbles Kitty Cat Café. Het café is een droom voor echte kattenliefhebbers. Je kunt er onder het genot van een hapje en een drankje met katten kroelen en met kittens spelen. Bij Pebbles lopen er zes katten rond: Pixel, Shelly, Giny, Roffa, Shade en Misty. Je moet wel wachten tot ze naar jou toe komen, want de katten oppakken of wakker maken is natuurlijk niet goed voor de beestjes.

Adres

Hoogstraat 30A, Rotterdam

Openingstijden

Woensdag t/m zaterdag geopend van 12:00 tot 18:00 uur en op zondag van 12:00 tot 17:00 uur

Links

Oprichter Friederike Haumann vertelt enthousiast over haar katten: “Al onze katten houden van aandacht. Vooral Shelly houdt van knuffels. De zusjes Shade en Misty willen meestal gewoon een beetje relaxen. De enige man in het café, Pixel, komt iedereen gedag miauwen en maakt dan gebruik van je jas of tas om er op of onder te liggen. De zusjes Roffa en Giny zijn de meest energieke. Dus bescherm je eten goed, anders zullen zij er mee vandoor proberen te gaan.”

Friederike heeft het Pebbles gefinancierd met crowdfunding. In totaal hebben 275 mensen een financiele bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het café, door het vooruit bestellen van hapjes, drankjes of door de aankoop van schattige merchandise.

“Ik houd van katten en ik vond het concept altijd erg leuk. Aangezien er geen kattencafé in Rotterdam was, dacht ik dat het leuk zou zijn om iets van mijzelf toe te voegen aan deze stad. Na gesprekken met de gemeente besefte ik dat het Hoogkwartier de perfecte locatie voor een kattencafé zou zijn. Het is een unieke plaats van kleine bedrijven en waar veel ondernemers samen komen die graag zien dat de buurt zich blijft ontwikkelen. Ik houd van de creativiteit die te vinden is in deze buurt.”

“Reserveren is wel aan te raden, zeker in het weekend.”

Het kattencafé is bij uitstek geschikt voor kattenvrienden die een drankje, lunch of high tea willen doen. Friederike vult enthousiast aan: “Op doordeweekse dagen is het café ook uitermate geschikt als werkplek, zo lang er geen kat op je laptop gaat liggen natuurlijk.” Reserveren is wel aan te raden, zeker in het weekend. Het kattencafé is ongekend populair bij zowel wijkbewoners als verre bezoekers, dus zonder reservering weet je niet zeker of je naar binnen mag. Daarin moet Pebbles helaas ook soms streng zijn, want te veel mensen is niet goed voor het welzijn van de katten.

Ook als je zelf een kat hebt kan het kattencafé interessant zijn. Zo verkoopt Pebbles krabpalen en klimbomen, waarvan een extra groot exemplaar in de winkel te bewoneren is. Ook kun je er terecht voor speciaal voer, en de unieke Pebbles Kitty Cat tea blend, speciaal gemaakt door theeleverancier Infinitea uit de Markthal.

Ontdek meer verhalen!