Dennis van Alfredo’s Taqueria

  • Auteur: Rene Drummen
  • Fotograaf: Emiel Meijer
  • Datum: 17 september 2018

Alfredo's Taqueria staat voor authentiek Mexicaans eten. Maar waar je bij de gemiddelde Taqueria - denk aan een onvervalste foodtruck - terecht kunt voor een snelle en goedkope hap, zijn de gerechten van Alfredo's culinair iets verfijnder. Dennis Ebeli is mede-eigenaar van Alfredo's Taqueria en vertelt op de binnenplaats van Het Industriegebouw over zijn laagdrempelige Mexicaanse hang-out.

Adres

Goudsesingel 204, Rotterdam

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 00.00 uur, donderdag tot 01.00 en vrijdag en zaterdag tot 02.00 uur.

Links

Contrast

Dennis, zittend op een kruk voor een roze containerbar, vertelt: “We zoeken bij Alfredo’s de grenzen op van de Mexicaanse keuken. Dat doen we met ingrediënten, maar je ziet het ook terug in de inrichting. Zo streven we naar mooie gerechten, zoals een lekkere taco, in combinatie met een goede cocktail. Maar we serveren die bijvoorbeeld aan een net iets te smal tafeltje met een gietijzeren stoeltje. Het is een mooi spel van contrasten.”

Alfredo's Hoogkwartier Rotterdam Mexicaan Industriegebouw

Alfredo’s menu

Alfredo’s biedt sinds kort ook de mogelijkheid aan om te lunchen. Dennis: “We hebben een smakelijke ‘Omfietssoep’. Deze ‘Sopa de tortilla’ is een fantastische tomatensoep voor de lunch. Met pasilla pepers, krokante tortilla-reepjes, Oaxacacheese en avocado.” Voor het diner serveert Dennis o.a. diverse taco’s, tortilla’s en burrito’s. Maar wie zich echt wil laten verwennen kiest voor Alfredo’s 6 gangenmenu met twee voorgerechten drie taco’s en een dessert.

“Great flavour’s from the heart of Mexico.”

Samen met buurman en all-day breakfastrestaurant By Jarmusch deelt Alfredo’s een groot terras op de binnenplaats van Het Industriegebouw. De van oorsprong praktisch ingerichte expeditiestraat is tegenwoordig een dynamische plek voor eten, drinken en ontmoeten. Dennis: “Onze gasten krijgen tussen de palmbomen een heerlijk vakantiegevoel. Er wordt soms spontaan gedanst. Alfredo’s trekt als publiek bereisde mensen. Het is een niche en dat wordt gewaardeerd. Daarnaast is het ook een trefpunt voor buurtbewoners.”

Alfredo's Hoogkwartier Rotterdam Mexicaan Industriegebouw

Dennis

Dennis groeide op in Rotterdam. Met zijn Nederlandse vader en Mexicaanse moeder kwam hij vroeger regelmatig in Mexico. Dennis: “Bij Alfredo’s serveren we de gerechten die ik vroeger lekker vond. Natuurlijk geven we er hier een eigen draai aan, maar ze zijn gebaseerd op authentieke Mexicaanse gerechten.”

Dennis deed ervaring op in horeca en werkte o.a. bij lunchzaak Toaster op de Pannekoekstraat en Picknick op de Mariniersweg. Maar hij is een veelzijdig ondernemer. Zo begon hij zes jaar geleden het excentrieke sokkenmerk Alfredo Gonzales en organiseert hij al jaren het festival Oranjebitter.

Alfredo's Hoogkwartier Rotterdam Mexicaan Industriegebouw

Hoogkwartier

Dennis gelooft in de buurt, maar ziet ook nog veel mogelijkheden. Dennis: “Ik hoop dat het Hoogkwartier een levendige buurt blijft met niche-restaurantjes die een mix aan culturen vertegenwoordigen.” Hij pleit wel voor een betere aansluiting met de Pannekoekstraat. “De Bredestraat is nu niet echt een gezellige straat, als daar één of twee leuke tentjes komen heb je een betere doorstroom.” Ook zou hij de Goudsesingel willen aanpakken: “Minder parkeerplaatsen en meer groen. Bijvoorbeeld een groenstrook in het midden van de straat, tussen de tramrails, net zoals op de Westersingel.”

Vrijdagborrel

Alfredo’s Taqueria haalt Mexico naar Rotterdam en het ‘verborgen’ terras in Het Industriegebouw verlengt je zomer. Alfredo’s is geopend van dinsdag tot en met zondag. Op vrijdagmiddag kun je er terecht voor Cerfissa, een vrijdagborrel georganiseerd met By Jarmusch. Een fijne kick-off voor je welverdiende weekend!

De binnenplaats van Het Industriegebouw met Alfredo's en By Jarmusch

Ontdek meer verhalen!