Ahu en Nejan van Amada Coffee

  • Auteur: Eva van der Sterre
  • Fotograaf: Emiel Meijer
  • Datum: 24 juni 2018

Tijdens een reis door Singapore kwamen Nejan en zijn vrouw Ahu de ‘selfieccino’ tegen. Ze zagen zichzelf al staan; in hun eigen koffiebar, met als enige in Nederland deze specialiteit op de menukaart. Ze lieten er geen gras over groeien want eind 2017 openden Nejan en Ahu al de deuren van hun Amada Coffee op de Hoogstraat 36. Neem plaats aan de lange tafel in het midden, op de bank of op de houten schommels voorin. Een mooi detail: Amada betekent in het Spaans ‘geliefd’.

Adres

Hoogstraat 36A, Rotterdam

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 18:00 uur

Links

De selfieccino

Nejan vertelt enthousiast over het menu: “Op de menukaart van Amada vind je fusion gerechten, waarin oosterse en westerse smaken worden gecombineerd. Zowel de koude als warme gerechten bereiden we in onze keuken en met verse seizoensproducten. De selfieccino – een cappuccino met je foto in het melkschuim geprint – is natuurlijk uniek. Wij zijn de eerste in Nederland met dit concept. In de eerste 4 maanden zijn er al 3.500 selfieccino’s over de toonbank gegaan. En dat is mede te danken aan de enorme media-aandacht in binnen- en buitenland.”

“In de eerste 4 maanden zijn er 3.500 selfieccino’s over de toonbank gegaan.”

Amada Coffee

Amada innoveert

Maar er zijn meer bijzondere gerechten bij lunchcafé Amada. Namelijk de innovatieve desserts, zoals de Pinata. Dat is een chocoladebal gevuld met diverse soorten fruit en zoetigheden. “We hangen de bal aan een frame en de gast mag de chocoladebal kapotslaan met een klein knuppel. Dat is natuurlijk een hele leuke beleving!

“We hangen de Pinata aan een frame en de gast mag deze chocoladebal kapotslaan met een klein knuppel.”

Daarnaast is de ‘sizzling brownie’ populair. Deze lekkernij wordt geserveerd op een hete plaat, met een schep vanille-ijs met chocoladesaus. Omdat de plaat heel heet is, ‘sizzled’ de chocoladesaus.”

Amada Coffee
Amada Coffee

Locatie, locatie, locatie

Bij de zoektocht naar een geschikte locatie keken Nejan en Ahu vooral naar een ruimte met hoge plafonds, omdat ze schommels wilden ophangen. Het pand aan de Hoogstraat, naast Exit Game en de Urban Bakery, voldeed helemaal aan de eisen. Ahu: “Het is ideaal gelegen in het centrum, goed onderhouden en vooral lekker ruim.” Tevens houdt Nejan van het Rotterdamse karakter van de straat en het feit dat er steeds meer leuke zaakjes openen, waardoor de straat alsmaar aantrekkelijker wordt.

Toekomstdroom

“Iedereen is welkom bij ons. Van jong tot oud en van lokaal tot internationaal. De bezoekers van Amada zijn heel divers, net als onze menukaart. Die passen we trouwens regelmatig aan. Onlangs hebben we bijvoorbeeld weer nieuwe sandwiches en salades toegevoegd. Onze droom is om een tweede vestiging van Amada te openen. En misschien ook wel een derde, of zelfs een vierde.”

Amada Coffee

Ontdek meer verhalen!