Miriam van Urban Bakery Rotterdam

  • Auteur: Rene Drummen
  • Fotograaf: Hans van der Post Photography
  • Datum: 17 juni 2016

Een goedlopende bakkerij met winkel in de Hofbogen in Noord, en nu een tweede vestiging in het Hoogkwartier. De Urban Bakery Rotterdam is een stadsbakkerij met ambachtelijk gemaakte taarten, cup cakes en zoete heerlijkheid. Miriam Staffhorst is eigenaar en chef patissier en heeft veel ervaring in de horeca en banketbakkerij, waaronder bij sterrenrestaurants.

Adres

Hoogstraat 42, Rotterdam

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 08:30 tot 17.00 uur

Links

Mirjam heeft de nieuwe winkel in de Hoogstraat de afgelopen maanden grondig verbouwd. Het originele interieurontwerp is van Nieuwpoort & Luteijn. Dit architectenbureau is zelf ook gevestigd in de wijk, in het Industriegebouw. Ze koos samen met het bureau voor de jaren 50 stijl, net zoals de wijk is. Dat zie je terug in de sfeervolle lampen en kasten, maar ook in volgepakte vitrines. De Jamin van vroeger gebruikten ze als inspiratiebron voor het ontwerp van de winkel.

Als je de stadsbakkerij binnenstapt voel je je meteen welkom. Alles is open. Mirjam laat hiermee duidelijk haar ambacht zien. Al is de inrichting ook zo gemaakt dat je oog direct op de lekkere taarten in de grote vitrine valt. Je kunt in de winkel zelf ook van de taarten genieten met een lekkere kop koffie of thee. Maar natuurlijk kun je ook iets meenemen voor thuis of om te trakteren op je werk. Mirjam: “Wij zijn een echte zoete bakker. Brood bakken is een andere tak van sport, daarom bakken we dat niet zelf, maar verkopen wij brood van het Vlaamsch Broodhuys. En onderling samenwerken past echt bij het Rotterdamse ondernemen.” Ook werkt ze veel samen met Chocoholic.

“Wij zijn een echte zoete bakker. Brood bakken is een andere tak van sport daarom bakken we dat niet zelf, maar verkopen wij brood van het Vlaamsch Broodhuys.”

Bij de Urban Bakery wisselt het assortiment snel. Miriam licht toe: “We maken voornamelijk gebruik van ingrediënten die beschikbaar zijn in het seizoen. Als er bijvoorbeeld rabarber is dan maken we daar taarten van. Klanten laten zich graag verrassen door de originele taarten. En zo blijft het bakken voor onszelf ook leuk en uitdagend.”

Miriam staat samen met ‘haar meiden’ veel zelf in de winkel, omdat ze het belangrijk vindt om contact te maken met de bewoners van de wijk. Het Hoogkwartier volgt ze al langer en toen het pand aan de Hoogstraat beschikbaar kwam heeft ze direct besloten om hier een tweede vestiging van de Urban Bakery te openen. “Het Hoogkwartier bruist en ik verwacht dat deze wijk de komende periode alleen maar interessanter zal worden; als het ware opengaat als een bloem.”

Ontdek meer verhalen!