Alida en Charles van Jan Baert

  • Auteur: Sjoerd Vredebregt
  • Fotograaf: Emiel Meijer
  • Datum: 13 januari 2019

De Vlaamse kaper Jan Baert heeft voet aan wal gezet in de Hoogstraat. In zijn café schenkt hij zijn twee favoriete dranken: Belgisch bier en rum uit de Cariben. Jan heeft het direct goed aangepakt, 10 bieren op de tap, 35 bieren op fles en meer dan 40 flessen bijzondere rum.

Adres

Hoogstraat 16, Rotterdam

Openingstijden

De openingstijden van Jan Baert zijn seizoensgebonden. Kijk voor actuele openingstijden op de website www.janbaert.nl.

Links

Jan Baert was een Vlaamse kaper uit de 17e eeuw. Hij slaagde erin 386 schepen te veroveren door ze in brand te steken of ze te laten zinken. De Vlaamse achtergrond van Jan, samen met zijn werk als kaper, maken nu de perfecte ambassadeur van het gelijknamige bier en rum café. Onder de strenge leiding van Jan Baert zorgen eigenaren Charles en zijn vrouw Alida dat het de gasten aan niets ontbreekt. Samen hebben ze dit pand op de Hoogstraat in het voorjaar van 2018 verbouwd tot een gezellig en hip buurtcafé.

Alida en Charles van Jan Baert - foto's Emiel Meijer

Charles vertelt graag over de bijzondere bieren: “Op dit moment heb ik een 14 jaar oude La Trappe Quadrupel op de tap. Net als bij wijn verbetert de smaak door de rijping, daarom is dit biertje zeker het proberen waard.”

Bij Jan Baert kosten speciaal biertjes over het algemeen tussen de 4 en 5 euro.

Door Charles zijn contacten in de bierwereld heeft hij altijd een aantal bijzondere bieren op de tap. Denk daarbij aan eenmalige brouwsels, bier van kleine brouwerijen of een bier met de beste kwaliteit hand geplukte hop. Omdat de bieren op de tap regelmatig wisselen is er altijd een actueel overzicht op de website te vinden. Bij Jan Baert kosten speciaal biertjes over het algemeen tussen de 4 en 5 euro, dit om de biertjes voor veel mensen toegankelijk te houden.

Alida en Charles van Jan Baert - foto's Emiel Meijer

De keuze voor een café in het Hoogkwartier is geen toeval. Charles vertelt: “Het Hoogkwartier is constant in ontwikkeling en heeft veel variatie in horeca. Wij verwachten een mooie aanvulling te zijn op het bestaande aanbod en brengen een hoop Vlaamse gezelligheid naar het Hoogkwartier.” Zelf is Charles goed te spreken over de kip van de Kipgallery en het Amerikaanse ontbijt van By Jarmusch.

“Ons café is een plek met een huiselijke sfeer, perfect voor een drankje met buren.”

Ook de bewoners van het Hoogkwartier worden niet vergeten. Charles en Alida geven elke woensdag een borrel voor de buurbewoners waarbij je voor een ‘burenprijs’ de drankjes kunt proberen. Charles: “Ons café is een plek met een huiselijke sfeer, perfect voor een drankje met buren.”

Alida en Charles van Jan Baert - foto's Emiel Meijer

Wij zijn fan van Jan Baert! Charles en Alida zorgen voor een gezellige en ontspannen sfeer. We moeten nog een hoop biertjes proeven voordat we ze allemaal gehad hebben maar het begin is heel positief. Voor een Belgisch biertje hoef je niet meer het Hoogkwartier uit, tot ziens bij Jan Baert!

Alida en Charles van Jan Baert - foto's Emiel Meijer

Ontdek meer verhalen!