Ruben van By Jarmusch

  • Auteur: Sjoerd Vredebregt
  • Fotograaf: Marieke Odekerken
  • Datum: 25 mei 2018

Nog geen jaar in het Hoogkwartier maar bij velen al een begrip, Breakfast diner By Jarmusch in Het Industriegebouw. Pancakes met ‘all the good stuff you can think of’ en de gerechten die je kent uit Amerikaanse films staan hier op de menukaart. Neem hierbij de tot in detail doorgevoerde inrichting van de diner, inclusief een thermoskan met filterkoffie en je weet dat dit een aanwinst is voor het Hoogkwartier.

Adres

Goudsesingel 64, Rotterdam

Openingstijden

Maandag t/m donderdag van 08:00 tot 16:00 uur en vrijdag t/m zondag van 09:00 tot 18:00 uur.

Links

Canada

Ruben Venema staat samen met zijn compagnon Tjeerd Hendriks aan het roer van deze diner. In Nederland is ontbijt een boterham aan de keukentafel, Ruben vertelt dat hij vanuit zijn jeugd in Canada de gezellig diners met ontbijt en lunchgerechten kent. Het idee voor ‘By Jarmusch’ werd daaruit geboren en met succes want al snel was ‘By Jarmusch’ een hit.

If your breakfast is the most important meal of the day, you should have it exactly the way you want it.

Feestjes van By Jarmusch en Alfredo’s

Natuurlijk zijn er ook plannen, Ruben vertelt: ‘Bij mooi weer hebben we in de expeditiestraat van Het Industriegebouw een groot zonnig terras, daarnaast kan er deze zomer op vrijdagmiddag geborreld worden’. Voor de borrels op het terras zal er een buitenbar worden geopend. Ook zullen er weer feestjes worden georganiseerd zoals ‘Higstreet’ met de Mexicaanse buurman ‘Alfredo’s Taqueria’.

Uniek stukje Rotterdam

Het Hoogkwartier kende Ruben voor het starten van ‘By Jarmusch’ door zijn vrienden Ward en Bas met hun café ‘Verward’ in de Hoogstraat. Nu hij er werkt leert hij het Hoogkwartier nog beter kennen, Ruben zegt over het Hoogkwartier: ‘Zodra je er bent, blijf je erin, it grows on you’.

Zodra je er bent, blijf je erin, it grows on you.

Creatieve en vernieuwende ondernemers maken dit een uniek stukje Rotterdam. Zijn persoonlijke favoriet is makerswinkel ‘Evernow’ in Het Industriegebouw: ‘Het is een winkel die zich niet met een term laat beschrijven maar je wilt gewoon alles hebben’.

Het grote genieten

Ontbijt, lunch of de vrijdagmiddagborrel? Je kunt iedere dag bij By Jarmusch terecht! Maar deze zomer wordt het vooral genieten op het zonnige terras in de groene expeditestraat van Het Industriegebouw.

Ontdek meer verhalen!