Arno van Barrelproof

  • Auteur: Tomas Stokman
  • Fotograaf: Shelley Trustfull - Trustfull photodesign
  • Datum: 09 april 2017

Op de hoek waar de Hoogstraat en de Goudsewagenstraat elkaar kruisen, vind je op nummer 49a een bijzondere Rotterdamse winkel: Barrelproof Boutique. De etalage en de winkel doen je denken aan een soort Western-achtige saloon. De leren fauteuils, prachtige meubels en de vele flessen geven de ruimte een warme uitstraling. Achter deze winkel zit letterlijk en figuurlijk een bedrijf gespecialiseerd in exclusieve dranken & likeuren. De eigenaar en creatief manager is Arno van Eijmeren.

Adres

Hoogstraat 49A, Rotterdam

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 11:00 tot 18:00 uur en zaterdag van 12:00 tot 17:00 uur

Links

Barrelproof is bij de kenners bekend als dé plek voor een goed advies en bijzondere dranken. Het is de juiste winkel voor mooie dranken voor een goed feestje of gewoon om even te genieten van het leven. Bij Barrelproof kun je onder andere terecht voor dranken zoals allerhande Rums (drink je puur of met een cola) en Vermouts (puur of voor de basis van je cocktail). Of voor dranken die je op een verre vakantie gedronken hebt en nergens kan vinden, maar ook voor die lekkere fles gin uit het naburige Schiedam.

Naast verkoop in de winkel levert Arno met Barrelproof aan diverse bars en restaurants in de regio Rotterdam en geeft hij o.a. bartrainingen met een speciale focus op cocktails. Ook verzorgt hij tastings en workshops over dranken en cocktails. Arno: “In overleg organiseren we workshops op locatie of in een speciale ruimte in ons pand”.

“The best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched. They must be felt with the heart.” – Helen Adams Keller

De locatie van de winkel is voor Barrelproof erg belangrijk. Arno vertelt: “Barrelproof vestigde zich hier in 2009 en we merkten al snel een goede energie in de buurt. In de beginperiode was het Hoogkwartier nog een uithoek van het centrum waar weinig gebeurde. Het was toen zeker nog niet zo leuk als nu.”

“We verkopen in de winkel een grote variëteit aan dranken en benodigdheden voor het maken van cocktails. Veel van de producten en ingrediënten importeren we zelf.”

Arno was ook mede verantwoordelijk voor de oprichting van de Ondernemersvereniging Hoogkwartier. “De ondernemers in het Hoogkwartier hebben een sterke onderlinge band met elkaar. We gunnen het elkaar. En dat levert mooie samenwerkingen op. Zo leveren wij producten aan Garage Rotterdam en voorzien we KUA – Mexican Kitchen – geregeld van wat mooie flessen Tequila & Mezcal. Daarnaast staan we bij de evenementen van het Hoogkwartier regelmatig met onze experts om mensen kennis te laten maken met onze drankjes”.

Ze hebben bij Barrelproof naar eigen zeggen een ‘liefde voor mooie dranken’. Barrelproof verkoopt waar zij zelf in gelooft! Wij geloven dat je snel eens naar binnen moet stappen voor een lekker neutje op je vrije vrijdagavond.

Arno tipt als verfrissende cocktail de ‘Celery Basil Smash’. Een ‘Hoogkwartier Special Cocktail’ met een kleur zo groen als het gras!

Ingrediënten:

  • Handfull of fresh Basil
  • 60 ml Rutte Celery Gin
  • 30 ml Fresh Lemon Juice
  • 20 ml Sugar Syrup

Shake all ingredients and double strain in a whiskey glass filled with ice cubes. Garnish with a basil leaf. Enjoy!

Ontdek meer verhalen!