Linda van DUS

Linda Zoon is ontwerper, illustrator en eigenaar van het bedrijf Dutch Universal Studio (DUS) op de Hoogstraat. “Ik verzorg de vormgeving voor uiteenlopende producties zoals huisstijlen, folders, posters en boeken.” Een mooi voorbeeld is het onlangs verschenen verhalenboek Tramlijn 4 (www.tramlijn4.nl). Dit boek schetst een beeld van bewoners langs de tramlijn die bijna heel Rotterdam doorkruist. Recentelijk maakte ze ook het promotiemateriaal voor een nieuw album van de zangers van ROMEO.

Naast grafische vormgeving is ze illustrator bij FAB magazine, een nieuw tijdschrift voor de ondernemende vrouw. Voor Amsterdam Fashion TV maakt ze wekelijks geïllustreerde bijdrages voor deze internationale Fashion Blog. “Mijn werkwijze in lagen geeft meer mogelijkheden voor aanpassingen, kleur en detaillering.”

Linda’s bedrijf bestaat al sinds 1993. In 2008 vestigde ze zich in het Hoogkwartier. “Ik was op zoek naar een nieuwe locatie voor mijn studio. Ik vind het Hoogkwartier een leuke buurt. Het heeft nog veel verborgen plaatsen. Je kunt hier nog echt ontdekken. Het parkje aan het Achterklooster is zo’n plaats. Zo mooi midden in de stad. Echt bijzonder zo’n verborgen plekje. De buurt heeft ook mooie panden. Mijn ruimte aan de Hoogstraat is zeer geschikt om te werken en mijn illustraties te laten zien.” Dat laatste is erg belangrijk voor Linda want ze presenteert en verkoopt haar tekeningen vanuit haar studio. “Regelmatig komen mensen, die op weg zijn naar het Centrum, even bij ons binnen en soms komen ze na een aantal weken nog eens terug.”

“Café Cultura, Memory Lane en Highstreet Hotdog maken de Hoogstraat nog leuker en zijn een fijne onderbreking van de dag”

Auteur: Werkgroep communicatie Hoogkwartier

Fotograaf: Gaby Jongenelen

Ontdek meer verhalen!