Ahmed van Wmo Radar

  • Auteur: René Drummen
  • Fotograaf: Marieke Odekerken
  • Datum: 11 februari 2017

Ahmed is werkzaam bij Wmo Radar en is de beheerder van het Wijkgebouw op Kipstraat 37a. Veel mensen kennen de locatie waarschijnlijk als Wijkgebouw Stadsdriehoek of onder de nieuwe naam ‘De Kip, Huis van de Wijk Stadsdriehoek’. Wmo Radar zit sinds drie jaar in het pand. Het is de plek waar de meeste van haar maatschappelijke activiteiten plaatsvinden.

Van ‘s ochtends half acht tot half zeven ‘s avonds is Ahmed in het Wijkgebouw te vinden. Hij doet het beheer niet alleen, maar krijgt hulp van een groot aantal vrijwilligers. Ahmed: “Ik merk dat vrijwilligers hier met plezier werken.” Hij is de verbindende schakel en zorgt voor goede opvang en begeleiding van de vele vrijwilligers. Het succes van het Wijkgebouw is mede door zijn instelling bereikt. Hij is echt iemand die tussen de mensen staat, zijn nuchtere blik werkt verbindend.

Ahmed vertelt: “Voordat Wmo Radar als beheerder kwam was de accommodatie op sterven na dood; er gebeurde bijna niets. Nu is het druk, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, doordeweeks en in het weekend.” Voor iedere doelgroep zijn er activiteiten. Zo is er bijvoorbeeld ook een bijeenkomst voor (ex)verslaafden op zondagochtend. “Het zijn mensen die herstellen van hun verslaving. Het is heel nuttig dat zo’n groep bij elkaar komt.”

“We hebben een wachtlijst voor de Nederlandse taallessen. Het is lastig om hiervoor voldoende vrijwilligers te vinden.”

Ook is er een yoga-, kaart-, en schilderclub en zijn er Nederlandse taallessen voor nieuwkomers. Ook aan de kinderen wordt gedacht, zij kunnen gebruikmaken van huiswerkbegeleiding. Oudere mensen kunnen terecht bij de ouderenadviseurs. Ahmed: “Deze plek geeft zoveel mogelijkheden om dingen te doen.” De activiteiten in het Wijkgebouw draaien op begeleiders van Wmo Radar en veel vrijwilligers. “We hebben een wachtlijst voor de Nederlandse taallessen. Het is lastig om hiervoor voldoende vrijwilligers te vinden.”

Met zijn team zorgt Ahmed ook voor het buitenterrein van het Wijkgebouw. Er staan bijvoorbeeld plantenbakken die worden bijgehouden door vrijwilligers. Zij helpen ook bij het schoonhouden van het plein.

Hij is nu bezig met het opknappen van de binnentuin van ‘De Kip’, met nieuwe begroeiing, want de bomen gaven lekkage in de parkeergarage. Hij zou graag zien dat de speeltuin in het park opgeknapt wordt en natuurlijk het plein voor de Praxis: “Daar zouden meer planten moeten komen, dan is het niet meer zo grijs.”

“Er komen steeds meer winkels, cafés en restaurants en dat zorgt voor meer levendigheid, dat geeft een goed gevoel.”

Dat het Hoogkwartier bloeit, dat ziet Ahmed ook. “Er komen steeds meer winkels, cafés en restaurants en dat zorgt voor meer levendigheid, dat geeft een goed gevoel.” Bewoners die hij spreekt zijn erg tevreden over de buurt. Hij ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. Steeds meer, ook jonge, mensen weten de weg naar het Wijkgebouw te vinden.

Ontdek meer verhalen!