Sabine en Noëlle van À la carte advocaten

  • Auteur: Rene Drummen
  • Fotograaf: Gaby Jongenelen
  • Datum: 09 mei 2016

Sinds enkele jaren zit aan de Goudsesingel 16a het advocatenkantoor van Sabine Bovy en Noëlle Bynoe. Ze waren in 2013 de eersten in Nederland die een advocatenkantoor in een winkelpand openden. Noëlle: “Wij willen de advocatuur toegankelijk maken voor meer mensen. Door de locatie van ons kantoor in een winkelstraat zijn we zichtbaar en kunnen mensen makkelijk even binnen lopen.” À la carte advocaten is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en het ambtenarenrecht. Zowel particulieren als werkgevers kunnen bij hen terecht.

Sabine vertelt enthousiast: ‘Wij zien met de nieuwe arbeidsrechtwetgeving dat werkgevers eerder bij ons komen. Voor 2015 kwamen ze vaak pas als er problemen met een werknemer waren. Maar het is beter om ervoor te zorgen dat je contracten met je personeel goed in elkaar zitten. Dat is natuurlijk een investering in het begin, maar als je al je medewerkers een goed contract geeft, voorkom je een hoop ellende in de toekomst.”

“In ons boutiquekantoor wordt je op je wenken bediend. We zijn specialist in het arbeidsrecht en het ambtenarenrecht.”

Noëlle en Sabine voelen zich thuis in het Hoogkwartier. De keuze voor de locatie van hun boutiquekantoor is spontaan onstaan. Ze zochten een fijne winkellocatie op een aanlooproute naar het centrum. Sabine’s roots liggen in deze buurt; ze woonde vroeger aan het Oostplein. Het duo ziet dat de ontwikkeling van de buurt nu echt snel gaat. Noëlle: “De laatste tijd staan er beduidend minder winkels leeg en er zijn allemaal leuke ondernemers gekomen. Zo hebben we Memory Lane zien opbloeien en met de komst van Coolblue is er meer aanloop aan de oostelijke kant van het Hoogkwartier.” Ze doen veel zaken met andere ondernemers in het Hoogkwartier. Zo zijn ze veel te vinden bij Café @Home, kantoorvakhandel Van der Wiel en de handige Praxis om de hoek.

Ze zouden graag wat meer groen in de straat zien, plantenbakken op de Goudsesingel of bankjes zoals in de Hoogstraat. Sabine vult aan: “En laat de tram maar weer rijden over de Goudsesingel. Dat zorgt voor meer dynamiek.” Noëlle en Sabine verwachten dat er over drie jaar geen leegstand meer is in het Hoogkwartier, dat de buurt nog meer bekendheid heeft en dat het een hip buurtje is, waar Rotterdammers speciaal naar toe komen. À la Carte Advocaten blijft zeker in het Hoogkwartier. Dus als je problemen hebt met je werkgever of een arbeidsconflict hebt je met werknemer ga dan vooral even op de koffie bij Goudsesingel 16a.

Ontdek meer verhalen!