Louise van Koken in Rotterdam

  • Auteur: Werkgroep communicatie Hoogkwartier
  • Fotograaf: Gaby Jongenelen
  • Datum: 13 februari 2016

In kookstudio ‘Koken in Rotterdam’ op de Hoogstraat komt de passie en het culinaire inzicht op het gebied van de kookkunst van Louise samen: mooie gerechten bedenken en mensen enthousiast maken om te proeven, ruiken, zien en koken! Daar wordt Louise blij van! "Eten is mijn passie, liefde en beroep.”

Adres

Hoogstraat 21A, Rotterdam

Openingstijden

Op afspraak

Links

‘Koken in Rotterdam’ is een kookstudio gericht op groepen van 10 tot 40 personen. De workshops die worden aangeboden zijn vooral gericht op de groepsactiviteit, gezelligheid, proeven en het ontdekken van smaken. “Het bijzondere aan de studio is dat je als groep de gehele studio tot je beschikking hebt, dus zonder andere groepen erbij. Dat zorgt voor veel intimiteit en gezelligheid.”

De kookstudio bestaat al 13 jaar op deze locatie. Louise Princen is de eigenaar. Haar opleiding tot kok heeft ze gedaan bij Le Cordon Bleu in Engeland. “In de afgelopen 15 jaar heb ik in diverse restaurants en hotels gewerkt. Vanwege de lange en vaak onregelmatige werktijden en het gemis van contact met de klant ben ik kookworkshops gaan geven. Eerst voor vrienden en daarna voor bedrijven. De vraag naar workshops werd zo groot dat ik op zoek ging naar een vaste locatie. En dat werd dus het Hoogkwartier.”

”Ik wilde een locatie in een straat met meerdere creatieve (Rotterdamse) ondernemers.”

Met haar 13 jaar is de kookstudio ‘Koken in Rotterdam’ alweer één van de oudere ondernemingen in de buurt. “De ontwikkeling van de buurt en met name de bevlogenheid van de ondernemers en bewoners vind ik erg positief. Ik leer steeds meer collega’s kennen en winkelen en eten dan ook wanneer het kan hier op de Hoogstraat; koffie drinken bij Verward, biertjes halen en proeven bij Bier&Zo, even op bezoek bij de buren van het Stiltecafé Adem Inn of een yin yoga les bij Bodhi. Dat vinden we heel fijn. We zijn namelijk niet alleen maar ondernemers, maar ook buren die van elkaar kunnen leren.”

Louise heeft veel mooie plannen voor de toekomst: “In de komende jaren wil ik tijd vrijmaken voor koks in opleiding om een avondje een pop-up restaurant te runnen waarbij ze ondersteuning krijgen van mijn vaste team. Hierdoor hoop ik het ondernemerschap bij jongeren te kunnen stimuleren.” Louise vertelt verder: “Hoog op ons wensenlijstje staat een maandelijkse etentje voor minderbedeelde families. Niet alle families kunnen tegenwoordig een avondje uit eten betalen en als ik zie hoe leuk mijn dochter het van 12 vindt om te gaan uit eten, gun ik dat eigenlijk het liefst alle kinderen.”

“De buurt wordt steeds creatiever. Het is heel leuk om daar onderdeel van uit te maken.”

“Rotterdam groeit snel – niet alleen op gastronomisch gebied – en ik wil met de kookstudio daarin meegaan. Dit is al heel goed gelukt het afgelopen jaar met de nieuwe workshops waarin ik zowel bepaalde klassieke keukens als een hippe manier van koken aanbieden. Denk hierbij aan zelf ambachtelijke worsten maken met lokale en biologische ingrediënten. Ik probeer zo vaak mogelijk nieuwe restaurants te bezoeken en Rotterdamse foodplekjes te ontdekken. Zo blijf ik zelf geïnspireerd en vernieuwend. Dat is wat ik leuk vind en wat de mensen ook aantrekt!”

Ontdek meer verhalen!