Noel, Uriah en Saskia van Venour

  • Auteur: Werkgroep communicatie Hoogkwartier
  • Fotograaf: Gaby Jongenelen
  • Datum: 05 oktober 2016

Op de Hoogstraat 46a zit een waar creatief bolwerk. Venour is een creatieve studio die vernieuwende concepten, experiences en exclusieve ontwerpen creëert. De studio heeft een mooie filosofie: “Wij geloven dat niemand echt ooit volwassen wordt en dat er in iedereen een kind schuilt. Dat kind proberen we met onze creatieve concepten naar boven te halen”.

Adres

Hoogstraat 46A, Rotterdam

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur

Links

Venour is 10 jaar geleden opgericht door jeugdvrienden en inmiddels uitgegroeid tot een grote groep creatieven en vrienden die regelmatig met elkaar samenwerken. Venour werkt voor merken zoals Top Notch, Bavaria, Desperados, Mercedes/Smart en tv zenders als BNN, VPRO en Comedy Central. Zo kun je de jongens en meiden gezien hebben in diverse reclamespotjes en series. Echte BN’ers dus. Naast het werken voor dit soort klanten werken de mensen van Venour ook aan hun eigen kledingmerk. In de winkel kun je deze artikelen vinden.

Voor Venour is alles mooier als je er om kan (glim)lachen. Daarom streven zij ernaar om altijd het feelgood- en het wow-gevoel in hun creaties te verwerken. Door de vele samenwerkingen met designers, fotografen, kunstenaars, musici en schrijvers fungeert Venour ook als platform om partijen samen te brengen en met die synergie Rotterdam een nieuwe impuls te geven.

Het zal geen verrassing zijn; voor Venour is de buurt erg belangrijk. Ze zijn dan ook in 2014 heel bewust in het Hoogkwartier gaan zitten. “De buurt is sinds dat we hier 2 jaar gevestigd zijn in een rap tempo een creatief veld geworden met opkomende en gevestigde creatieve organisaties die elkaar versterken. Wij denken dat het Hoogkwartier nog creatiever en populairder gaat worden onder jonge ondernemers omdat hier nog veel te behalen valt”.

Het Hoogkwartier is een bruisend gedeelte van het centrum van Rotterdam waar veel gebeurt en nog veel gaat gebeuren.

Favoriete plekjes in de buurt hebben ze zeker. “We zijn regelmatig bij Highstreet Hotdogs te vinden waarvan we het logo hebben gemaakt en tijdens hun Hete Hond feestjes staan we vaak achter de draaitafel. Voor onze events werken we graag samen met Barrelproof, maar ook bij DJ sounds en Urban High lopen we vaak binnen voor een praatje of om een samenwerking aan te gaan”.

We vinden het ook tof om bijzondere plekken in de buurt te ontdekken. Zo hebben we al een aantal feestjes gegeven in de transportstraat achter onze winkel en laatst op het dak van Vendu Notarishuis. Dat was echt te gek!

Venour heeft eigenlijk met alle ondernemers in de buurt een goed contact, op persoonlijk gebied maar ook zeker zakelijk, mede door hun open deur beleid. “Bij ons is iedereen welkom om binnen te stappen. Wij staan altijd open voor nieuw publiek. Hoe meer publiek, hoe meer dat de bedrijvigheid bevordert en des te meer vruchtbare samenwerkingen kunnen ontstaan.”

Ontdek meer verhalen!