Eten in de Pollepel

  • Auteur: Eveline Schroer
  • Fotograaf: Gaby Jongenelen
  • Datum: 23 juni 2015

Iedere dinsdag kun je in het Wijkgebouw Stadsdriehoek aan Kipstraat 37 aanschuiven bij een 3 gangen diner in ‘De Pollepel. Het initiatief voor dit aanschuifdiner is afgelopen jaar ontstaan. Veel alleenstaande of zieke ouderen koken niet meer voor zichzelf of vinden alleen eten niet gezellig. Omdat een goede maaltijd toch belangrijk is heeft het Wijkgebouw ‘De Pollepel’ opgezet. Bewoners van het Hoogkwartier kunnen iedere dinsdag aanschuiven voor een heerlijke maaltijd en in het gezelschap van wijkbewoners een gezellig praatje maken.

Adres

Kipstraat 37, Rotterdam

Openingstijden

Elke dinsdag: voor meer informatie of reserveringen kunt u contact opnemen met het Wijkgebouw Stadsdriehoek

Het Wijkgebouw is natuurlijk een ideale locatie want er wonen immers veel ouderen in de appartementen boven het Wijkgebouw. Schuif je aan bij ‘De Pollepel’ op dinsdag? Dan is het aan te raden om van te voren te reserveren want er is maar plaats voor 25 gasten. Alle tafels in de ruimtes zijn tegen elkaar aan geschoven en niemand heeft een vaste plek dus als gast kun je gaan zitten waar je wilt.  De kosten van het 3 gangen menu bedragen € 5,00.

“Onder het genot van een liedje van Frans Bauer wordt het voorgerecht opgediend: tomatensoep met soepballen.

Eveline nam de proef op som en reserveerde een plaats: “Onder het genot van een liedje van Frans Bauer wordt het voorgerecht opgediend: tomatensoep met soepballen. Niet alleen de soep maar alle gerechten worden elke dinsdag vers bereid door de keuken brigade. Deze harde kern van zeven vrijwilligers zorgt voor een menu. Ook zorgen zij elke week voor een mooi gedekte tafel en de boodschappen. Over het algemeen wordt er alleen maar Hollandse pot geserveerd omdat dat toch wel populair is onder de ouderen. Als het voorgerecht is geweest stapelt iedereen zijn soepkom op en wordt het hoofdgerecht uitgegeven. Gekookte aardappels, doperwten, worteltjes en vissticks staan er op het menu. Tot overmaat van ramp heeft mijn buurvrouw te weinig Jus bij haar aardappelen gekregen maar dat word later ook keurig opgelost. Als dessert krijgen we yoghurt met een tropische vruchtenmix, heel ouderwets maar erg lekker. Omdat ik zo gezellig met mijn buurvouw van 86 zit te kletsen over vroeger vergeet ik bijna dat mij koffie koud wordt. Hopelijk kan ik snel weer een keer aanschuiven om de rest van de verhalen van de bewoners te horen.”

Voor meer informatie of reserveringen kunt u contact opnemen met het wijkgebouw.

Ontdek meer verhalen!