Victor van Victor’s Wedding Design

  • Auteur: Werkgroep communicatie Hoogkwartier
  • Fotograaf: Gaby Jongenelen
  • Datum: 11 juni 2015

Victor’s Wedding Design bestaat al 25 jaar en is sinds een aantal jaar gevestigd in het Hoogkwartier aan de Goudsesingel. Eigenaar Victor van Westering ontwerpt unieke bruidsjurken die volgens een oude techniek van het couturevak worden gemaakt. “We maken voor elke klant altijd een op maat gemaakt patroon. We beginnen met een ‘toile’ die de klant doorpast alvorens we de echte japon maken. Door deze manier van werken past de bruidsjurk altijd perfect op het lijf.”

Adres

Goudsesingel 44 a, Rotterdam

Openingstijden

Dinsdag, donderdag en vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur en zaterdag van 09:00 tot 14:00 uur

Links

Uiteraard is Victor niet alleen werkzaam in zijn studio. Hij heeft een heel creatief team achter zich. Jaarlijks maakt het atelier ongeveer 150 jurken. Victor vertelt enthousiast: “Met prachtige stoffen en oog voor detail maken wij verbluffende ontwerpen. Van klassiek tot hip kort wij maken de japon van je dromen.” In de winkel zijn verschillende accessoires te koop die het plaatje helemaal compleet maken. Maar je kunt niet alleen voor bruidsjurken terecht bij Victor. Hij verkoopt ook feestjurken, theaterkostuums of een andere smaakvolle items waar je al lang naar op zoek bent.

“Het zou leuk zijn als er in de toekomst meer lunchtenten,  een biologische groenteboer, een gespecialiseerde winkel voor tijdschriften of kleine boekwinkel in de buurt komen.”

In zijn winkel ontvangt Victor vooral klanten op afspraak. In het Hoogkwartier bezoekt hij zelf regelmatig sneakerwinkel WOEI en bij Van Beek Art Supplies haalt hij papier en verf. Met de hond gaat hij regelmatig een rondje langs het park. In de toekomst wil Victor graag meer samenwerken met andere ondernemers en evenementen opzetten voor bewoners en bezoekers van de wijk. “Ik ben wel te vinden voor een grote picknick in het park met de service van de omliggende winkels voor lunchgerechten en drankjes.”

Ontdek meer verhalen!