Daniel van Kua

  • Auteur: René Drummen
  • Fotograaf: Shelley Trustfull
  • Datum: 04 september 2017

Daniel Muñoz is de mede-eigenaar van het nieuwe Mexicaanse restaurant Kua Taco Bar op de Hoogstraat 28A. De naam Kua betekent ‘eten’ in de oude taal van de Azteken (beschaving die bestond tussen het jaar 1200 – 1521).

Adres

Hoogstraat 28, Rotterdam

Openingstijden

Woensdag t/m zaterdag van 17:30 tot 23:00 uur en zondag van 17:30 tot 22:30 uur

Links

Kua is een authentiek Mexicaans restaurant, dus hier geen Tex-Mex. Daniel: “Burritos eten wij in Mexico niet!” In Rotterdam is het concept van Kua een zogenaamde Taqueria, ze verkopen taco’s en Mexicaanse tequila-cocktails. Daniel: “Het is hip, jong en – ook al is het een snel concept – alles wordt vers bereid.” 

Het interieur is onderdeel van het concept. Ze hebben gekozen voor een jungle thema: zo voelt het alsof je buiten bent, ook als je binnen zit. Daarnaast is meer dan de helft van de medewerkers écht Mexicaans. Daniel is heel enthousiast dat hij in het Hoogkwartier zijn Taco Bar kon openen. 

“We wilden in Rotterdam iets beginnen, we hadden de Nieuwe Binnenweg en het oostelijk deel van de Hoogstraat op het oog. Dit zijn echt straten waar iets nieuws gebeurt en ze zijn nog vol in opkomst.”

Daniel komt oorspronkelijk uit Monterrey in Mexico. Inmiddels woont hij alweer 11 jaar in Nederland. Hij heeft hier zijn partner ontmoet en is volledig geïntegreerd.

Hij is blij met de zaken in de straat, die allemaal iets bijzonders hebben. Als hij niet aan het werk is, komt hij graag bij Garage Rotterdam en als hij even geen Mexicaans wil eten, gaat hij naar de Kip Gallery of de Urban Bakery.

In Kua wil Daniel ook kleine culturele evenementen gaan organiseren. We zijn aan het bekijken of we kleine optredens (live muziek) kunnen organiseren en in de kelder komt er een galerie met Mexicaanse kunstenaars. Daniel heeft nog wel wat ideeën voor de wijk: “Ik zou willen pleiten voor minder parkeerplekken in de straat. Als we het parkeren beperken tot één kant dan kunnen we de stoep breder maken zoals in de Meent is gedaan. En er moeten lichtjes in de straat komen zoals in de Witte de Withstraat. Dit wordt gewoon dé plek in Rotterdam waar mensen naartoe gaan.” Daniel gaat zich ervoor inzetten! 

Ontdek meer verhalen!