Karen van Garage Rotterdam

  • Datum: 11 juni 2015

Garage Rotterdam is een tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst gevestigd in de voormalige Volkswagengarage aan de Goudsewagenstraat. De geur van olie en smeer is inmiddels alweer wat jaren verdwenen; In 2012 werd het gebouw gerenoveerd tot een prachtige, middelgrote, tentoonstellingsruimte.

Adres

Goudsewagenstraat 27, Rotterdam

Openingstijden

Open woensdag t/m zondag 12.30 tot 17.30 uur

Links

Karen Mertens is manager van Garage Rotterdam en vertelt: “Oorspronkelijk wilde de eigenaar een atelier maken van dit pand. Uiteindelijk vond hij de ruimte veel geschikter voor tentoonstellingen en daarom is het nu een plek waar liefhebbers kunnen proeven van het hedendaagse kunstklimaat.” Bij Garage Rotterdam wordt gestreefd naar het toegankelijk maken van de hedendaagse kunst. “Wij geloven dat hedendaagse kunst bijdraagt aan de ontwikkeling van de mens, met die reden hebben wij op 2 maart 2012 Garage Rotterdam geopend. We werken op allerlei niveau’s samen met kunstenaars, ook voor de opbouw, techniek en horeca. Op deze manier willen we het creatieve bolwerk ondersteunen en stimuleren.”

De beleving die geboden wordt staat voor kwaliteit, verrijking, verdieping en plezier. Actuele thema’s en trends worden hier aangesneden als onderwerpen voor de exposities. Naast exposities heeft Garage Rotterdam een hele reeks events. Zoals ‘Brandstof’ en ‘Natafelen’. “Brandstof is een inhoudelijke verbreding of verdieping achter de tentoonstelling in de vorm van een lezing, concerten, discussies, filmavonden en andere randactiviteiten.‘Natafelen’ is een diner tussen de kunst waarbij ook de deelnemende kunstenaars worden uitgenodigd om een vorkje mee te prikken.

“Laat je verrassen in Garage Rotterdam! Denk buiten de gebaande paden en zie wat hedendaagse kunst voor jou kan betekenen.’”

Mocht je Garage Rotterdam nog niet kennen dan zou je echt eens moeten gaan kijken in de Goudsewagenstraat op nummer 27. Een grote glazen gevel waarachter zich een prachtige open expositieruimte bevindt. De grote neonletters met de tekst ‘Garage Rotterdam’ lokken je naar binnen om voor slechts twee euro te kijken naar de imposante kunststukken.

Ontdek meer verhalen!