Cammy en Andy van Foo Concepts

  • Auteur: Eva van der Sterre
  • Fotograaf: Marieke Odekerken
  • Datum: 20 april 2018

Foo Concepts is een asian fusion lifestyle café. Je kunt er terecht voor de originele Hong Kong stijl 'egg waffle'. We spreken met Cammy en Andy, de enthousiaste ondernemers van de bijzondere hotspot op de Hoogstraat.

Adres

Hoogstraat 67A, Rotterdam

Openingstijden

Dinsdag t/m donderdag 11:00 tot 18:00 uur, vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 19:00 uur en zondag van 12:00 tot 19:00 uur.

Links

In het kleurrijke café vertelt Cammy over het ontstaan van Foo Concepts. “Mijn ouders komen uit Hong Kong, zelf ben ik in Nederland geboren en opgegroeid. Toen ik oud genoeg was om Hong Kong te gaan ontdekken, ben ik verliefd geworden op de mooie stad. De streetfood, de winkels, de muziek, alle schattige en gekke dingen die je er kunt kopen en ga zo maar door. In Nederland mis ik soms de ‘Asian vibe’, daarom ben ik Foo Concepts begonnen. Mijn lifestyle café heeft een uniek concept dat nergens anders op de wereld bestaat en waar je echt het totaalplaatje van de asian lifestyle ervaart.”

Egg Waffles

Foo Concepts staat vooral bekend om de egg waffle die Cammy er verkoopt. Het is een vorm van streetfood, dat van origine uit Hong Kong komt en wat, ondanks wat de naam doet vermoeden, totaal niet te vergelijken is met de Belgische wafel.

De Aziatische egg waffle is niet te vergelijken met de Belgische variant.

Een egg waffle van Foo Concepts is zacht en luchtig van binnen en krokant van buiten. Hij is niet zo zoet en valt niet zwaar op de maag zoals de Belgische variant die je veelal eet met ijs, kersen en slagroom.

Regenboogdrankjes

Bij Foo Concepts gebruikt Cammy haar creativiteit om heerlijke, verrassende combinaties te bedenken met de egg waffle. De menukaart bestaat uit zowel zoete als hartige egg waffle combinaties. En elk seizoen zijn er nieuwe specials. “Naast onze egg waffles verkopen we ook huisgemaakte taart en andere zoetigheden die ik zelf bak. Er staan ook rijstgerechten, zoals sushi sandwiches en salades, op de kaart. Alles wordt elke dag vers bereid. Daarbij drink je één van Foo’s eigen drankjes, zoals een regenboogdrankje of thee. Voor mensen die niet kunnen kiezen is er de creatieve high-tea.”

Unieke concepten in het Hoogkwartier

Cammy is enthousiast over het Hoogkwartier: “De Hoogstraat is een bijzonder stukje Rotterdam met unieke zaakjes zoals Barrelproof, Woei en Urban Bakery. Met ons concept passen we dan ook perfect in deze straat.”

Foo Concepts past perfect in de Hoogstraat met al zijn creatieve en en bijzondere concepten.

Natuurlijk vind je Cammy en Andy ook op social media. Via mooie foto’s en story’s op Instagram word je op de hoogte gehouden over alles wat speelt en nieuw is. Maar ga vooral eens langs om de Asian vibe letterlijk te proeven!

Foo als mascotte

Tot slot vertelt Cammy nog een leuk weetje: “Net zoals ons café heet onze mascotte Foo. Het is een buitenaards wezentje. De naam is afgeleid uit het Chinees, wat geluk betekent. Op de muurschildering hier in het café is de mascotte gecosplayed in verschillende anime en manga.”

Ontdek meer verhalen!