Ton van Henri Bloem

  • Auteur: Werkgroep communicatie Hoogkwartier
  • Fotograaf: Gaby Jongenelen
  • Datum: 11 juni 2015

Henri Bloem is een wijnhandel waar je terecht kunt voor kwaliteitswijnen tegen zeer betaalbare prijzen. Deze keten van wijnwinkels is al 5 jaar op rij uitgeroepen tot beste wijnspeciaalzaak van Nederland en één keer tot meest service gerichte winkel van Nederland. Sinds vorig jaar heeft Henri Bloem ook een vestiging in Rotterdam aan de Groenendaal. De trotse eigenaar van deze ‘vinotheek’ is Ton Noordermeer. “Ik heb voor deze locatie gekozen omdat het een goede zichtlocatie is. Passanten van de Burgemeester van Walsumweg zien vanuit de auto of fiets mijn winkel. We hebben veel klanten vanuit de buurt maar door de goede parkeermogelijkheden komen er ook klanten van buiten het centrum.”

Adres

Groenendaal 23a, Rotterdam

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur en zaterdag van 09:30 tot 17:00 uur

Links

Als je de winkel binnenloopt krijg je spontaan zin in een lekker glas wijn. Tot het plafond toe zijn er houten kratten gestapeld die gevuld zijn met allerlei wijnen. Elk land heeft zijn eigen deel van de muur. Achterin de winkel is er een exclusief wijneneiland gebouwd en hier liggen echte parels van wijnen. Ongeveer 50 Grand cru wijnen zijn hier te vinden. Ton: “In de winkel hebben wij een enorm assortiment. We zijn vooral gespecialiseerd in wijnen vanuit de Bordeauxstreek en Italië.” Buiten dit enorme assortiment is er nog een fraaie collectie gedistilleerd. Gin, Grappa, Single Malt whisky’s, cognac, maar als één van de weinigen verkoopt Henri Bloem ook het door Vincent van Gogh – hij dankt er zijn gele periode aan – gedronken drankje Absint.

“Mijn favoriete wijnen komen uit midden Italie!”

“In onze winkel zijn niet alleen wijnen te koop, maar we verkopen ook Dilmah thee, Molinari koffie, olijfolie van 100% taggiasca olijven uit Ligurie en balsamico’s van Giuseppe Giusti, Italië’s oudste producent van balsamico. Wil je kennismaken met Henri Bloem’s assortiment en eigenaar Ton Noordermeer? Bezoek de winkel aan de Groenendaal 23a of geef je op voor de drukbezochte wijnproeverijen in het voor- en najaar. En tot slot een leuke actie: bij aanschaf van 12 flessen wijn krijg je de 13e gratis!

Ontdek meer verhalen!