Sarah van All About Beauty

  • Auteur: Mirthe Smeets
  • Fotograaf: Emiel Meijer
  • Datum: 11 november 2018

Sarah Stout is de eigenaresse van beautysalon All About Beauty. Zij studeerde aan de dansacademie en later deed ze de opleiding tot schoonheidsspecialiste. Haar warme persoonlijkheid zorgt ervoor dat je je bij het binnentreden van de salon meteen op je gemak voelt. Hier versterken inner and outside beauty elkaar. Je krijgt een kopje thee, kijkt naar mooie afbeeldingen (de foto van Sarah met glamour make-up en hoed is mijn favoriet) en geniet tijdens je behandeling van heerlijk rustgevende muziek. Het is een ontspannend uitje om naar All About Beauty te gaan. Me Time!

Adres

Hoogstraat 51 a, Centrum

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur (woensdag tot 13:00 uur) en zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur

Links

In november vierde de salon haar tienjarig bestaan. Klanten kregen gratis handmassages, huidanalyses, nagellak-behandelingen en korting op huidverzorgingsproducten. Sarah vond het belangrijk om haar klanten haar dankbaarheid te tonen en iets terug te geven voor hun loyaliteit al die jaren.

Sarah van All About Beauty in het Hoogkwartier. Foto door Emiel Meijer

Groei

Sarah heeft het Hoogkwartier zien veranderen in de tien jaar dat zij hier gevestigd is met haar zaak. Sarah: “Op een positieve manier! Er is minder leegstand en er zijn leuke nieuwe zaakjes bijgekomen.” Haar wens is dat er nog wat meer diversiteit komt in de straat. De nadruk ligt nu op de horeca. Er zouden best nog wat ondernemers uit andere vakgebieden bij mogen komen, zodat de straat nóg levendiger en gevarieerder wordt. Zijzelf zal in elk geval sowieso blijven; het bevalt haar wel om in het Hoogkwartier gevestigd te zijn, in een charmant pand dat goed bereikbaar is voor haar klanten.

Toen zij in 2008 begon met haar salon was het allemaal nog nieuw en spannend. De salon was haar eerste eigen zaak. Ze nam de stap tot ondernemer omdat ze haar eigen visie wilde volgen en uitvoeren. Nadat ze zes jaar lang voor meerdere salons had gewerkt, wilde ze graag haar idealen nastreven. Zo begon ze te werken met duurzame huidverzorgingsmerken en nam ze tijd voor intensieve behandelingen. Daarnaast wilde zij graag persoonlijke aandacht kunnen geven aan haar klanten, omdat deze manier van benaderen bij haar past, als mens.

Sarah van All About Beauty in het Hoogkwartier. Foto door Emiel Meijer

Dansen

Sarah: “Ik ben van nature geïnteresseerd in een ander. Vaak genoeg voer ik diepgaande gesprekken met klanten tijdens een 30 minuten-behandeling, als de klant die behoefte voelt. Ik geloof in de uitspraak: ‘Wat je uit, krijg je terug’. En daarnaast: ‘Iedereen wil gezien worden’. Wij zorgen er in deze salon voor dat iedereen ook daadwerkelijk gezien wordt, zoals hij of zij is, en dat mensen soms met een beter gevoel naar buiten lopen dan toen ze binnenkwamen.”

“Iedereen wil gezien worden.”

Dat Sarah schoonheidsspecialiste werd, was niet vreemd. Als kind vond ze de onregelmatigheden in de huid al interessant. Dat mensen door de juiste verzorging zichzelf mooier kunnen maken, door een goed gevoel van binnen en een speelse uitstraling van buiten, vond ze toen al interessant. Na de middelbare school besloot ze zich eerst te richten op haar andere passie, dansen. Ze volgde de dansacademie en ontdekte ‘de mogelijkheden en onmogelijkheden van het lichaam’, waardoor ze na deze opleiding niet verder ging in een dansgezelschap maar begon met de opleiding tot schoonheidsspecialist. Haar ervaringen nam ze mee, op het vlak van passie, beleving, verzorging en presentatie. Sarah: “Het was de bedoeling na mijn danscarrière pas schoonheidsspecialiste te worden, die tweede droom kwam alleen al wat eerder uit.”

Persoonlijke aandacht

All About Beauty onderscheidt zich van andere salons doordat de klant veel persoonlijke aandacht krijgt. Wanneer je langskomt, kun je ervan verzekerd zijn dat de behandelaar zich nog herinnert waar jullie vorige gesprek over ging, of welke producten je gebruikte. “We bewaren de beauty- geheimen van de klant zorgvuldig,” zegt Sarah. “Soms weten echtgenoten niet eens wat we doen, alleen maar dat de partner heel graag hier komt en stralend weggaat. Dat vind ik mooi.”

Bij All About Beauty kom je naast Sarah en haar werknemers ook stagiaires tegen. Sarah vindt het fijn om anderen de kneepjes van haar vak te leren. Dat doet ze op een ontspannen manier, met grapjes hier en daar, maar met een serieuze boodschap. Uiteindelijk wil zij namelijk dat haar medewerkers, net als zij, een langdurig goed resultaat belangrijk vinden. Geen snelle vluchtige behandeling, maar zorgzaam en met aandacht voor een duurzaam resultaat.

Sarah van All About Beauty in het Hoogkwartier. Foto door Emiel Meijer

“Het vak schoonheidsspecialiste leer je pas in de praktijk. Daarom ben ik heel blij dat ik op deze manier een onderdeel kan zijn van het leerproces.”

Mocht je nog iets bijzonders zoeken voor de feestdagen, dan ben je welkom om bij All About Beauty binnen te wandelen. In de feestelijk aangeklede salon kun je prachtige cadeausets van het huidverzorgingsmerk Décleor kopen of je kunt zelf een heerlijke gezichtsbehandeling ondergaan, zodat je de drukte van kerst straks goed aankunt.

Ontdek meer verhalen!