Lilian van Jacky’s Hairstyle

  • Auteur: Mirthe Smeets
  • Fotograaf: Emiel Meijer
  • Datum: 01 juli 2019

Je bent waarschijnlijk al vaak langs de kapsalon van Mandy gelopen aan de Hoogstraat 53 ofwel: Jacky's Hairstyle. De kapperszaak is nu zo'n driekwart jaar open. Misschien heb je je haar al zomerproof laten maken bij een van de medewerksters: bij Lillian, Mandy zelf of bij Anouk? Grote kans dat je dan vanaf nu vrolijk begroet wordt als je voorbij wandelt want bij Jacky's hebben ze een fantastisch geheugen voor gezichten en details. Zo weten ze de volgende keer ook nog dat je op vakantie ging, met wie en waarom jij graag in deze buurt wilde wonen. Nieuwsgierig? Mirthe interviewde Mandy en Lilian en kwam zo meer te weten over Jacky's Hairstyle.

Adres

Hoogstraat 53A, Rotterdam

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag van 09.00 to 17.00 uur (vrijdagavond open op afspraak).

Links

Mandy, je kapsalon hier op de Hoogstraat is het zusje van je eerste zaak: Jacky’s in Barendrecht. Hoe is Jacky’s als salon ontstaan en vanwaar die naam?

Op mijn 17e ben ik begonnen aan de kappersopleiding. Al vrij snel hierna ben ik ook begonnen met werken in een salon. Doordat ik al een vooropleiding had gevolgd kon ik binnen 1,5 jaar mijn opleiding afronden en was ik op mijn 18e al klaar met school. Voordat ik mijn eigen winkel ging opzetten heb ik ook nog als winkelmanager gewerkt bij een grote kappersketen. Toen ik daar begon bestond deze nog uit 5 ketens, door de jaren heen is deze gegroeid tot ruim 80 ketens binnen en buiten Nederland! Hierdoor heb ik heel veel ervaring opgedaan maar ook ingezien dat ik dit ook wel zelf kon. Zo doende ben ik mijn eerste salon begonnen toen ik 27 jaar was. De salon heb ik vernoemd naar mijn dochtertje Jacky.

Jacky's Hairstyle op de Hoogstraat

Wat voor zaak is Jacky’s?

Jacky’s Hairstyle is een gespecialiseerd in haarkleuringen en het plaatsen van extensions. Ik kies regelmatig verschillende trainingen uit voor het team om te zorgen dat wij ons altijd blijven ontwikkelen en nieuwe dingen blijven leren. Wij volgen niet een training van een vast merk maar bekijken per cursus of training wat het beste bij ons past. Hierdoor blijven wij ons altijd onderscheiden en kunnen we kwaliteit leveren aan de klant. Ik heb gekozen om ons te specialiseren in haarkleuring omdat ik het onwijs gaaf vind om elke keer weer de uitdaging aan te gaan van het vinden van de perfecte kleur bij een klant. Als ze dan blij de deur uit lopen dan weet je dat het weer is geslaagd.

Voel je je dan trots?

Zeker! Er zijn ook veel klanten die echt van ver komen om onze salon te bezoeken omdat zij van anderen hebben gehoord wat er allemaal mogelijk is in onze salon. Dat is super!

Waarom hebben jullie een tweede zaak geopend in Rotterdam, en waarom specifiek hier?

Mijn man en ik zaten door het grote succes van de salon in Barendrecht al vrij snel na de opening te denken over het openen van een tweede salon. Toevallig kwam de locatie op de Hoogstraat op ons pad. Tijdens de bezichtiging wist ik gelijk dat dit het was. Toen hebben wij vrij snel besloten om ervoor te gaan! Het is een onwijs gave locatie en wij zijn er ook heel blij mee.

Jacky's Hairstyle op de Hoogstraat

Hoe bevalt het tot nu toe?

De locatie bevalt heel goed. Het is een onwijs dynamische omgeving met hele diverse mensen en leuke restaurantjes waar wij na het werk af en toe gaan zitten. De klanten die wij nu bij de salon in Rotterdam ontvangen zijn wel iets ouder in vergelijking met de klanten van de salon in Barendrecht. Wij willen uiteindelijk wel gaan zorgen dat het publiek in Rotterdam hetzelfde gaat worden als in Barendrecht.

Je kunt via Facebook contact opnemen met jullie, via Instagram (@jackys_hairstyle), je vindt leuke acties via Social Media en spontane foto’s. Waarom vinden jullie het belangrijk om actief te zijn op social media-kanalen?

Wij vinden het heel leuk om mooie, bijzondere kapsels of before & after kleuren te delen met onze volgers. Het is zonde als wij al deze beelden niet zouden delen met de buitenwereld. Er zijn ook regelmatig acties op social media en in de salon. Zo hebben wij nu een actie dat je kans maakt op een gratis knipbeurt. Wat wij ook hebben is een ‘tell a friend’-actie. Op het moment dat een klant een vriend of vriendin naar onze salon stuurt,krijgen zij bij ons een korting als bedankje.

Buiten dat wij veel acties en foto’s delen, hebben wij ook de mogelijkheid voor de klanten om online te reserveren en met een medewerker te chatten. Ik zag dit steeds meer bij andere winkels en salons en ben mij hier toen meer in gaan verdiepen. Het is voor de klant superhandig dat zij ook buiten openingstijden zelf een afspraak in kunnen plannen. Het maakt voor ons dan niet uit of dit een afspraak voor het knippen is of voor verven. Ook voor vragen kunnen zij gewoon een berichtje sturen wanneer hen dat uitkomt. Dit scheelt de klant en ons tijd aan de telefoon.

Ik vind het leuk om persoonlijk contact te hebben met mensen, op allerlei manieren. Ik heb altijd oprecht interesse in mensen, dat merk je ook in de salon. Mijn medewerkers hebben dat ook. Klantvriendelijkheid en het bieden van een veilige (thuis)sfeer vind ik heel belangrijk! Je ziet bij ons ook regelmatig mensen eventjes tussendoor binnenstappen voor haaradvies of omdat ze even iets willen vertellen. Heel mooi!

Jacky's Hairstyle op de Hoogstraat

Wat is het ideale zomerkapsel anno nu?

Wij zien vaak dat op het moment dat de temperatuur weer gaat stijgen dat er massaal highlights worden ingepland. Een echt zomerkapsel is er in mijn ogen niet het hangt natuurlijk echt af wat het beste bij iemand past. Niet iedereen is geschikt voor highlights. Maar dat is juist zo leuk aan het vak, iedereen is anders waardoor je nooit hetzelfde doet.

Lilian, je bent de manager hier op de locatie aan de Hoogstraat, maar hoe kwam je hier terecht?

Ik werk nu ruim een jaar voor Jacky’s. Mandy had mij al eens benaderd maar toen hield ik de boot af, omdat ik net een andere baan had geaccepteerd. Maar na een tijd heb ik haar zelf weer benaderd of ze toch nog interesse had in een samenwerking. En die had ze zeker.

Dus je stond te springen om hier bij Jacky’s aan de slag te gaan?

Jazeker! Eigenlijk was er in eerste instantie nog helemaal geen sprake van Rotterdam. Ze waren zich wel aan het oriënteren voor een nieuwe vestiging, maar je moet toch de juiste plek tegenkomen. Toen ontdekten ze de locatie op de Hoogstraat. Mandy vroeg mij of ik het leuk vond om de zaak daar op te gaan zetten. Dat was wel even iets anders, maar ik dacht gelijk ‘Dit is een unieke kans die ik niet kan laten schieten’. En nu zijn we inmiddels bijna een jaar verder.

Jacky's Hairstyle op de Hoogstraat

Hoe was dit in het begin?
Heel spannend! Ik ben al wel eerder manager geweest, maar dit was toch wel even iets anders. Een flinke uitdaging, iets van de grond trekken wat helemaal nieuw is, waar niemand je kent en het vertrouwen moet winnen van de klanten.

Hoe vind je het nu?
Het gaat nu super goed. Het wordt steeds drukker en drukker! Klanten weten je te vinden en maken ook weer mond tot mond reclame.

Wat was en is de indruk van de buurt?
De Hoogstraat is erg leuk en mijn eerste indruk was dat de straat een beetje dorps was. Alle mensen en ondernemers zijn zo begaan met elkaar, en dat is echt super leuk om te zien in een stad. Je voelt je in de Hoogstraat echt welkom. En dat maakt het dan ook extra leuk om er te werken!

Met welke andere buurtbewoners heb je zoal contact?
Miriam van de Urban Bakery komt gezellig regelmatig knippen en kleuren. Caroline van het Naaicafe, de meiden van All About Beauty. En nog veel meer gezellige Hoogstraaters. Het is super leuk om andere ondernemers en bewoners te leren kennen in de buurt en je merkt ook los van dat je het vak goed uitvoert dat de mensen je het ook echt gunnen.

Jacky's Hairstyle op de Hoogstraat

Ontdek meer verhalen!