Caroline van Naaicafé Caroline Vogel

Een student die zijn broek repareert, een moeder die de bruidsjapon van haar dochter maakt, vriendinnen die elkaar adviseren op modegebied… ze ontmoeten elkaar in Naaicafé Caroline Vogel aan de leestafel met koffie, thee of een kom soep.

Adres

Hoogstraat 57, Rotterdam

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag van 09:30 tot 17:00 uur (en voor cursisten ook op dinsdag- en woensdagavond van 17:00 tot 22:00 uur)

Links

Het Naaicafé aan de Hoogstraat is het eerste Naaicafé van Nederland en bestaat uit een trouw, creatief en kundig team medewerkers. Eigenaresse Caroline Vogel vertelt enthousiast: “Al bijna 10 jaar hebben we een hele schare trouwe bezoekers, maar ook veel nieuwe enthousiastelingen die gebruik maken van het Naaicafé. Leuke mensen die wekelijks een cursus volgen of af en toe gebruik maken van de machines en onze professionele kennis. Mensen die voor hun hobby komen of beroepsmatig. Iedereen is welkom” Het Naaicafé ontvangt ook veel bezoekers die op zoek zijn naar bijzondere stoffen en inspiratie. Zo huist in het Naaicafé een geweldig viltatelier met grote werktafels en mooie viltwol.

Waarom het Naaicafé voor het Hoogkwartier heeft gekozen? “We zochten naar een locatie die goed bereikbaar was. Natuurlijk speelde de ruimte en de prijs mee, maar het feit dat de markt en de Willem de Kooning Academie om de hoek liggen is belangrijk want daar is onze doelgroep veel te vinden. Voor die mensen is het maar een kleine moeite om hier langs te komen”.

Caroline is enthousiast over de groei die de buurt de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. “Er zijn veel enthousiaste en jonge ondernemers bijgekomen en zij hebben hetzelfde creatieve gevoel over de buurt als ik destijds, en nu nog steeds, heb.” Caroline denkt dat er de komende jaren meer kleine en onafhankelijke ondernemers bijkomen. Ze zal er alles voor doen om de gemoedelijke en professionele sfeer van het Naaicafé te behouden. Verder hoopt ze dat het park aan het Achterklooster meer wordt gebruikt. “Het is zo’n mooi parkje. Ik hoop op een vintage markt, een foodfestival of misschien wel een muziekkapel.”

Op de vraag wat we nog meer van het Naaicafé kunnen verwachten zegt ze stellig: “we proberen te groeien via onze webwinkel en willen een geheel nieuwe stijl van zelf kleding maken ontwikkelen met een eigen patroonlijn en werkbeschrijvingen via internet.”

Auteur: Werkgroep communicatie Hoogkwartier

Fotograaf: Gaby Jongenelen

Ontdek meer verhalen!