Betlem van Whoops

  • Auteur: Werkgroep communicatie Hoogkwartier
  • Fotograaf: Gaby Jongenelen
  • Datum: 11 juni 2015

WHOOPS is opgericht in 2000 door Betlem Taravilla en haar compagnon Anne Mertens. Betlem vertelt, met licht Spaans accent, vol passie over haar onderneming: “De kapperszaak ontstond nadat ik met Anne de zaak overnam van Arthur Bernard, een gevestigde Belgische kapper.”

Adres

Groenendaal 495, Rotterdam

Openingstijden

Whoops is zeven dagen per week geopend. Kijk op de website voor de actuele openingstijden.

Links

“We hebben vervolgens onze kapsalon gebouwd op 3 pijlers: vakmanschap, klantgericht en innovatie. Die belangrijke elementen zie je nu nog steeds terug bij het WHOOPS van 2015.” Een salon met passie voor het kappersvak, de styling én de klant. WHOOPS noemt zichzelf niet zomaar een kapper. “We zijn ‘imagemakers’, kleurspecialisten en vormgevers. Onze aandacht gaat uit naar de wensen van de klant.”

Eigenaresse Betlem Taravilla kwam voor het eerst in Rotterdam door het volgen van een geliefde. “Uiteindelijk ben ik gebleven voor de liefde voor de stad. De locatie van onze kapperszaak op de hoek van de Groenendaal en de Mariniersweg, aan de voet van de kubuswoningen, vind ik één van de hotspots van de stad. De mooie lichtval door de grote ramen van de kapsalon geven je het idee dat je je in een grote serre bevindt. Terwijl het groen voor de deur voor een prettige sfeer zorgt en de nodige privacy geeft.”

“Ons kwaliteitsbeleid betekent dat we iedere klant behandelen alsof ze er voor het eerst zijn.”

Betlem heeft het omgeving de afgelopen jaren positief zien veranderen. “Door de Rotterdamse mentaliteit van hard werken is een dynamische en innovatieve omgeving ontstaan.” Betlem ziet dit ook terug in de diversiteit van haar klanten. “Ik kan me voorstellen dat het voor de buurtbewoners heel prettig is om een salon zo dichtbij te hebben die 7 dagen per week open is.” Betlem maakt graag contact met de mensen en ondernemers in de buurt. Ze zou graag nog wat meer bankjes voor de deur willen hebben om een praatje met mensen te maken. Iedere dag groet ze de mensen die voor haar winkel langslopen met een knikje. “Ik vind het altijd fijn om te zien dat het goed met ze gaat.”

Ontdek meer verhalen!