Anton en Patricia van banketbakkerij Van der Heijden

  • Auteur: Rene Drummen
  • Fotograaf: Gaby Jongenelen
  • Datum: 22 juni 2015

De geur van versgebakken brood en het aanzicht van al dat heerlijke banket laat klanten standaard watertanden bij een bezoek aan Banketbakkerij Van der Heijden. Deze ‘echte’ bakkerij voor brood en banket aan de Mariniersweg bestaat al 90 jaar. De huidige bakker en zijn vrouw, Anton en Patricia de Heer, zijn de huidige eigenaren van de winkel. Anton vertelt: “In 1980 namen mijn ouders de zaak van Huub van der Heijden over in de Aert van Nesstraat. Toen ze daar uitgroeiden besloten ze in 1992 ook een winkel met banketbakkerij aan de Mariniersweg te openen.

Adres

Mariniersweg 82a, Stadsdriehoek

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag van 08:00 tot 17:00 uur

Links

Ze hebben destijds gekozen voor de Mariniersweg, omdat het een drukke boel was, want de markt stond hier op dinsdag en zaterdag. Achter de winkel was veel ruimte, waar zij een mooie bakkerij van maakten. Mijn vrouw en ik hebben de bakkerij en de winkel geleidelijk overgenomen. In 2007, na de roofmoord op mijn vader, is de vestiging aan de Aert van Nesstraat gesloten.”

Het bakkerskoppel probeert de leukste en lekkerste producten te maken en met succes, want in 2013 wonnen ze met de Rotterdamse Bengeltaart de titel ‘lekkerste taartje van Nederland’! Ze vertellen enthousiast: “De Bengeltaart is een hazelnootschuimtaart gevuld met slagroom en gegarneerd met krokante amandeltjes en nougatine. De naam ‘bengeltaart’ is gebaseerd op de verhalen van Pietje Bell en Kruimeltje, die zich in de straten rondom deze banketbakkerij afspelen. De Bengeltaart is nog steeds een topper!”

Anton en Patricia kennen het Hoogkwartier ook als bewoners. Tot 2006 woonden zij in het huis van Patricia aan de Sint-Janstraat. “Ik heb daar praktisch mijn hele leven gewoond. Eerst met mijn ouders op de eerste verdieping en later zelfstandig in het oude huis van opa en oma op de derde verdieping.” Anton vult aan: “Wij zijn vanuit dat huis getrouwd en onze dochter is er geboren. Als we op de Hoogstraat en de kruising met de Sint-Janstraat lopen, moeten we altijd even naar ons oude huis kijken!”

De winkel heeft doordeweeks vooral veel klanten uit de buurt, maar op vrijdag en zaterdag komen er ook veel klanten van buitenaf. “We bezorgen ook aan veel bedrijven in en om het Centrum.” Het stel ziet veel ontwikkeling in de buurt. “Je merkt dat er steeds meer leuke bedrijfjes komen die ook meer mensen naar deze wijk trekken. Dat vinden wij erg positief!” Zelf een keer de lekkere bengeltaart proberen? Banketbakkerij Van der Heijden is zes dagen per week al vanaf 8 uur geopend!

Ontdek meer verhalen!