Thomas van @Home

  • Auteur: Rene Drummen
  • Fotograaf: Gaby Jongenelen
  • Datum: 08 oktober 2015

Een ongedwongen sfeer een oprechte interesse in zijn gasten. Thomas Kruse is de kersverse eigenaar van Café @Home aan de Goudsesingel. Hij nam onlangs het vaandel over van Café Belmondo. Thomas vertelt: “Belmondo is in 2008 door Woningcorporatie Vestia gevraagd zich te vestigen in dit pand.

Adres

Goudsesingel 52, Rotterdam

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur en zaterdag en zondag 09:00 tot 18:00 uur

Links

Met een gezellige koffietent wilde de corporatie jonge ondernemers aantrekken voor het Industriegebouw Goudsesingel. Niet een heel romantisch verhaal dus, maar een zakelijk besluit.” Met de overname van Belmondo hoopt Thomas een frisse start te kunnen maken en met zijn zaak iets te kunnen teruggeven aan Rotterdam, maar ook zeker aan de buurt. 

Wat @Home bijzonder maakt is de ongedwongen sfeer. Thomas heeft oprechte interesse in de gasten en wil hen een thuis gevoel mee geven. Dit doet hij bijvoorbeeld door een ‘hoe is het’ zonder direct weg te lopen, maar ook door echt de tijd te nemen voor zijn gasten.

“Wat @Home bijzonder maakt is de ongedwongen sfeer. Thomas heeft oprechte interesse in de gasten en wil hen een thuis gevoel mee geven.”

Thomas is een enthousiaste en betrokken eigenaar en gastheer. “Al heb ik 10 uur aan een stuk gewerkt dan vind ik het nog steeds heerlijk om even een praatje te maken met gasten. Ik wil ze het gevoel van thuis meegeven. Als ik vraag ‘hoe is het’ dan loop ik niet direct weg, maar neem ik ook echt even tijd voor ze. Overigens vind ik het heerlijk om aan het einde van een lange werkdag nog even in mijn eigen zaak te zitten en even tot rust te komen.” @Home heeft veel bezoekers uit de buurt, en daar Thomas trots op: “De buren komen vaak een kopje koffie halen of een ontbijtje. Ze nemen dan ook regelmatig even plaats op het zonnige terras of op de comfortabele stoelen in het café. Veel jonge mensen komen bij @Home om wat werk te verzetten, omdat ze thuis niet productief zijn of gewoon op weg naar werk.” 

“Het moet een locatie worden voor afstudeerborrels, maar ook voor meetings en trainingen. En natuurlijk een plekje in de top 3 van lekkerste koffie in Rotterdam!”

Een favoriete ‘hotspot’ voor Thomas is de Kipgallery in de Hoogstraat. “Ik kan het goed vinden met de eigenaar, Gomez. Hij is een topper, een echt werkpaard, met een leuke zaak én heerlijke kippetjes.” In de komende jaren wil Thomas zijn zaak omvormen tot een volwaardige lunchroom. “Het moet een locatie worden voor afstudeerborrels, maar ook voor meetings en trainingen. En natuurlijk een plekje in de top 3 van lekkerste koffie in Rotterdam!”

Ontdek meer verhalen!