Woei van Woei

  • Auteur: Werkgroep communicatie Hoogkwartier
  • Fotograaf: Gaby Jongenelen
  • Datum: 11 mei 2015

Sneakers ofwel sportschoenen, de ene is de andere niet en als er iemand is die dat kan beamen dan is dat Woei Tjin wel. Woei is de eigenaar van sneaker- en kledingzaak WOEI op de Hoogstraat. Hij zegt zelf zo’n 400 paar te bezitten ter waarde van een behoorlijke sportwagen. Woei vertelt: “Om mijn eigen collectie sneakers te kunnen bekostigen begon ik ooit met het kopen en verkopen van wat paartjes schoenen naast de exemplaren voor mijn eigen collectie.”

Adres

Hoogstraat 65 a, Centrum

Openingstijden

Maandag van 13:00 tot 18:00 uur, dinsdag t/m donderdag 11:00 tot 18:00 uur, vrijdag van 11:00 tot 21:00 uur, zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur en zondag van 12:00 tot 17:00 uur

Links

Inmiddels heeft Woei al bijna 10 jaar een winkel op de Hoogstraat en is hij een waar fenomeen in de wereld van de sneakers. Vraag een willekeurige Rotterdamse jongere op straat naar de sneakertempel van de stad en de kans is groot dat je naar de Hoogstraat verwezen wordt. Hoewel Amsterdam meerdere van dit soort winkels telt, lijkt Rotterdam wat dat betreft nog in de kindersneakers te staan.

Als je geregeld in de Hoogstraat komt, dan heb je je vast wel eens afgevraagd waarom er soms een soort camping-ritueel plaatsvindt op de stoep. “Eens in de zoveel tijd krijg ik zulke bijzondere schoenen binnen dat er mensen, soms al dagen van te voren, voor de deur gaan liggen om een paartje te kunnen bemachtigen.”

Vraag een willekeurige Rotterdamse jongere op straat naar de sneakertempel van de stad en de kans is groot dat je naar de Hoogstraat verwezen wordt.

De sneakerwinkel staat niet alleen bekend om dit ritueel, maar ook onder de jongeren populaire WOEI SALE. Tijdens deze uitverkoop staat er een aantal dagen een rij van sneakerfreaks voor het tijdelijke pand, verderop in de straat. Deze sneakerfreaks wachten gerust een paar uurtjes om een leuk paartje op de kop te tikken. ’’Het is in mijn sale gewoon goedkoop, en Nederlanders houden van koopjes. De mensen stonden uren in de regen maar gingen naar buiten met een paar tasjes en een glimlach, dat is toch bizar!?’’

Ontdek meer verhalen!