Bewoner Fabian

  • Auteur: Marco Stout
  • Fotograaf: Hans van der Post Photography
  • Datum: 14 juni 2016

Een echte Rotterdammer; werkend in de haven, in het bezit van een seizoenkaart van Feyenoord en meer dan 1.600 (!) vooral Rotterdamse vrienden op Facebook. Fabian kan echt genieten van het stadsleven. En dat doet hij dan ook!

Fabian is opgegroeid in Rotterdam Prinsenland. Toen hij 21 jaar verhuisde hij naar de stad. “Ik wilde dichter wonen bij waar het gebeurde; de leuke feestjes, kroegjes, vrienden en vrouwen!” Tijdens zijn zoektocht naar een leuke plek in de binnenstad werd hij door zijn vriend Woei gewezen op de Hoogstraat. “Dit was echt zo’n vergeten stukje binnenstad, maar eigenlijk heel flex. Midden in de stad maar toch rustig. Je kunt overal parkeren. Kijk, ik hou van lopen omdat je dan meer ziet van de stad en de mensen. Vanuit de Hoogstraat loop ik door heel de stad.”

“Binnenkort opent Verward recht tegenover mijn huis. Dat is dus lekker. Dan kan ik zo naar huis rollen.”

Hard werken hoort bij Rotterdam en ook bij Fabian. Al 8 jaar werkt hij in de haven. “Mooi werk hoor, ik zit op de kraan bij ECT. Dat doe ik met groot plezier. Ik hou echt van de logistiek in de haven. Als je ziet hoe alles werkt. Mooi man.” Naast zijn werk studeert Fabian ook nog er bij. “Ik moet ook naar de toekomst kijken. Ik heb nu een mooie job maar niets is voor altijd. Uiteindelijk wil ik graag een leidinggevende functie.”

Inmiddels woont Fabian al 6 jaar met veel plezier in het Hoogkwartier. “Toen ik hier kwam wonen was er nog niet veel. Ja, Woei zat er net. En nog een paar vrienden hadden hier in zaakje zoals Jamy met een voetbalwinkel en Connor met zijn boardshop. Die gasten waren echt aan het pionieren. Maar in de afgelopen vijf jaar gaat het zeker lekker hier. Er komen steeds meer leuke zaakjes bij.”

Ik hou van de stad, ga vaak de deur uit voor een flinke wandeling en heb overal in de stad vrienden. Ook veel in de horeca. Dan ga ik gewoon even buurten. Eigenlijk moet ik bekennen dat ik veel te weinig gebruik maak van de zaakjes in mijn eigen straat. Dat zou ik meer moeten doen”

“Ik hou van lopen omdat je dan meer ziet van de stad en de mensen. Vanuit de Hoogstraat loop ik door heel de stad.”

Voorlopig blijft Fabian nog wel even hangen in de Hoogstraat. “Zeker, ik zie geen reden om te verkassen. Ja, als er ooit een kleintje komt wellicht. Dan is mijn huis wellicht iets te klein. Maar op zich moet dat ook nog kunnen. Ik heb niet veel ruimte nodig. Dan gaan we gewoon veel naar buiten; naar het park. Laat mij maar lekker van de stad genieten.”

Ontdek meer verhalen!