Vincent van Van der Wiel Kantoorvakhandel

  • Auteur: Rene Drummen
  • Fotograaf: Gaby Jongenelen
  • Datum: 23 juni 2015

Een van de oudgediende in het Hoogkwartier is Van der Wiel Kantoorvakhandel. Eigenaar Vincent Vervat is met zijn winkel al sinds 1985 aan de Hoogstraat te vinden. “Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van kantoorartikelen en -apparatuur en facilitaire producten. Tevens geven we deskundig advies voor het ontwerp van een enkele werkplek tot een complete kantoorinrichting. Ons advies heeft altijd een meerwaarde voor de klant.”

Adres

Hoogstraat 48-50, Centrum

Openingstijden

Maandag t/m donderdag van 09:00 tot 17:00 uur, vrijdag van 09:00 tot 17:30 uur en op afspraak ook buiten deze tijden

Links

In de winkel die wordt gevormd door twee gecombineerde winkelpanden staat een grote collectie hoogwaardige ergonomische bureaustoelen van gerenommeerde fabrikanten zoals Herman Miller, Interstuhl en Klöber. “We hebben zelfs elektrisch in hoogte verstelbare bureautafels, waaraan je afwisselend zittend en staand kunt werken. Deze afwisseling is zeer goed voor de rug, de productiviteit en het werkplezier!” Van der Wiel is een begrip in het centrum van Rotterdam, zowel voor bedrijven als voor particuliere klanten. Ook buiten de stad is hun specialisme bekend, zo adviseren en leveren ze in heel Nederland en zelfs in het buitenland.

“We merken dat veel mensen werken op een slechte stoel aan een tafel met de verkeerde werkbladhoogte.” 

De winkel is royaal en voorzien van een grote magazijnruimte in de kelder. Klanten kunnen met de auto dicht bij de winkel parkeren. En leveranciers kunnen heel gemakkelijk met hun bestel- of vrachtauto aan de achterzijde lossen: hier zijn de karakteristieke transportstraten van de Hoogstraat voor bedoeld.

“We zitten bijna in het hart van het Centrum maar hier is het nog rustig en zijn de voorzieningen top!”

Vincent is zelf opgegroeid in het Centrum op het Zijl, achter de Markthal, en kent het Hoogkwartier goed. De Hoogstraat is voor hem altijd een aantrekkelijke straat geweest. Aangezien hij al 30 jaar op deze plek zit heeft hij heel wat meegemaakt. Vincent: “Zo had je in de jaren tachtig in verschillende kelders van de winkelpanden wietplantages. Gelukkig is daar al lang geen sprake meer van en is de straat in de afgelopen jaren steeds levendiger en gezelliger geworden door nieuwe ondernemers en verbeteringen van de inrichting van de straat.”

Ontdek meer verhalen!