Bewoner Dicky

  • Auteur: Esther Wienese
  • Fotograaf: Marieke Odekerken
  • Datum: 16 maart 2017

Met pijn in het hart verliet Dicky vijf jaar geleden haar appartement aan de Glashaven. Haar huisgenote ging lange tijd reizen en dat was het moment om alleen te gaan wonen. Na een zoektocht, onder flinke tijdsdruk, vond ze een tweekamerflat in de Laurensveste aan de Mariniersweg. “Tot ik deze woning zag, wist ik zeker: beter dan de Glashaven wordt het nooit meer, maar ik vergiste me. Het Hoogkwartier is super!”

Dicky werkt als Clinical Advisor in Zuidwest Nederland. Ze adviseert de verpleging van intensive care afdelingen over een nieuw hightech ziekenhuisbed waarmee patiënten sneller weer op de been komen. “Het is heel leuk en zelfstandig werk samen met een accountmanager: hij de zakelijke kant en ik – vanuit mijn achtergrond als verpleegkundige – de uitleg aan het bed.”

Woon-werkverkeer doet ze binnen Rotterdam op de fiets en er buiten met haar auto. Die parkeert ze in de garage aan de Kipstraat. “Voor maar € 26,- per maand. Ideaal!” Eng vindt ze de Kipgarage niet. “Ik hoor wel eens verhalen over krappe bochten en plekken, maar ik ben zo handig met die auto, ik parkeer ‘m overal in.” Hoe laat ze er ook komt, Dicky voelt er zich altijd veilig. “In het begin lagen er nog wel eens zwervers bij het binnenplaatsje aan de Mariniersweg, maar die zijn weg sinds ze daar hekken hebben gezet.”

“Hoe loopt de grens van het Hoogkwartier dan?”

In haar vrije tijd traint Dicky voor haar eerste marathon in Rotterdam op 9 april 2017. Ook is ze een fervent horecagebruiker. Haar favoriete afhaalmaaltijden zijn de Bombay curry met gebakken rijst en garnalen van Eazie en de traditionele Hawaiiaanse salade met zalm van Poké Bowl op de Hoogstraat. Lunchen doet ze graag bij Picknick op de Mariniersweg of bij de Bakkerswinkel op het Oostplein. “Zijn die allemaal niet in het Hoogkwartier? Hoe loopt die grens dan? Groenendaal, Oostplein, Goudsesingel en Mariniersweg aan deze kant van de straat? Oh. Nou, in dat geval was Memory Lane mijn absolute favoriet. Heel jammer dat die weg is. Benieuwd wat er nu gaat komen. Highstreet? Een soortgelijk tentje? Leuk.”

Sinds Café Verward er is op de Hoogstraat, is dat Dicky’s favoriete borrelplek. “Twee mannen die echt weten hoe het moet. Ward begroet iedereen bij naam, zo knap. Ze schenken heerlijke wijntjes en hebben een leuk concept voor een zondagmiddag-hap. De laatste keer serveerde Bas kalfsschenkel. Daar ben ik normaal niet zo gek op maar het was lekker.” Dicky koos Verward ook voor de eerste Nieuwjaarsborrel met een groep bewoners uit haar flatgebouw, eind januari. “Het leek mijn overbuurvrouw Karin en mij leuk om onze andere buren beter te leren kennen dan alleen maar wat koetjes en kalfjes in de lift. Dus hebben we in 25 brievenbussen een uitnodiging gedaan om op eigen kosten bij Verward te borrelen. Bijna de helft is gekomen. Jong en oud, sommigen met hun baby. Echt een succes. Dat gaan we zeker weer doen.”

Dankzij een van haar flatgenoten weet Dicky sinds de burenborrel dat hoogkwartier.nl en Hoogkwartier Facebook bestaan met nieuwtjes over de buurt en interviews met bewoners en ondernemers. “Ik kende het niet maar ben de pagina gelijk gaan volgen en nu promoot ik het Hoogkwartier flink.”

“Een knus Italiaans restaurantje zoals Mangiare lijkt me wel wat. Komt Old Scuola Pizza hier? Oh leuk!”

De afgelopen jaren heeft Dicky gezien hoe de Hoogstraat zich heeft ontwikkeld. “Die wordt steeds leuker, drukker en gezelliger. Over een jaar of twee is dit vast de leukste buurt van Rotterdam met de Hoogstraat als straat waar je niet meer omheen kunt en graag naar toe gaat.” Dicky heeft nog wel een wensenlijstje: restaurantjes waar je ’s avonds kan eten. “Als ik dat nu wil, zet ik toch vaak een stap buiten de buurt. Een leuk, knus Italiaans restaurantje zoals Mangiare lijkt me wel wat. Komt Old Scuola Pizza hier? Oh leuk.” Jaarlijks een buurtborrel, of twee, lijkt haar ook wel wat. “Organiseert de wijk dit jaar twee keer Hoogkwartier Proeft!? Dat event heb ik vorig jaar gemist, maar dat klinkt goed. Ik kom!”

Ontdek meer verhalen!