Bewoner Ewald

  • Datum: 27 augustus 2015

Ewald woont samen met zijn vriendin en dochtertje in de Hoogstraat. Om de levendigheid en de bekendheid van de wijk te vergroten organiseert hij samen met andere bewoners het festival Hoogkwartier Proeft.

“Hoogkwartier Proeft is een culinaire ontmoeting met lekkere en exotische hapjes. Bewoners gaan aan de slag met hun familierecepten en presenteren deze in kleine hapjes aan bezoekers. Ook ondernemers zoals Bas Borkent van Highstreet Hotdogs en Vincent Giljam van Café Cultura bieden bijzondere gerechtjes aan.” Ewald denkt dat het evenement aantoont dat er aan deze kant van de Hoogstraat steeds meer te beleven is.

Dat Ewald enthousiast is over het ‘foodevenement’ komt omdat hij gek is op koken. Hij maakt het liefst lekkere hoofdgerechten waar hij veel tijd in kan steken. “Na twee en een half uur koken is alles lekker!” Dat koken een passie is blijkt wel want binnenkort gaat hij samen met twee vrienden een avond aan de slag in de keuken van Memory Lane voor een besloten diner voor familie en vrienden. Naast koken gaat Ewald ook graag naar musea, maar sinds de geboorte van zijn dochter heeft hij daar niet zoveel tijd meer voor.

“ Weinig mensen denken aan het oostelijk deel van de straat – wanneer je het over de Hoogstraat hebt, terwijl de huisnummering van de Hoogstraat begint bij het Oostplein! ”

Ewald is dus een echte kookfanaat, maar er moet natuurlijk ook brood op de plank komen. Hij is als onderzoeker op projectbasis werkzaam bij de Erasmus Universiteit en komt op veel verschillende plekken. “Op dit moment houd ik mij bezig met het toezicht in grootstedelijke gebieden en hoe de samenwerking tussen allerlei toezichtpartners verloopt, die allemaal verschillende rechtsgronden hebben.” Naast zijn werk als onderzoeker is Ewald ook docent aan de Erasmus Universiteit en is hij van plan in september te starten met zijn promotieonderzoek.

Door de betrekkelijke rust vindt Ewald het fijn om in de Hoogstraat te wonen. In zijn studententijd woonde hij in Kralingen en het Hoogkwartier vindt hij een stuk gezelliger. Ook heeft hij door het organiseren van Hoogkwartier Proeft veel buurtbewoners leren kennen. Ewald: “Ik heb de afgelopen 1,5 jaar de buurt steeds leuker zien worden. Ik weet niet of ik over drie jaar hier nog woon, maar de buurt is dan vast nog levendiger met veel nieuwe cafés, restaurants en Hoogkwartier Proeft!

Ontdek meer verhalen!