Nicoline van het Savoy Hotel

  • Auteur: Werkgroep communicatie Hoogkwartier
  • Fotograaf: Gaby Jongenelen
  • Datum: 11 juni 2015

Een citytrip naar Rotterdam? Dan is het Hampshire Hotel – Savoy Rotterdam wellicht de perfecte plek om te verblijven. Nicoline Montanus is General Manager van het hotel aan de Hoogstraat en vertelt: “Het hotel is comfortabel en centraal gelegen en beschikt over 94 ruime kamers, die van alle gemakken zijn voorzien. In het hotel is ook een fitnessruimte en een loungebar. Nieuw in het hotel is een familiekamer voorzien van alle gemakken voor een ontspannen nachtje weg met het gehele gezin.”

Adres

Hoogstraat 81, Rotterdam

Openingstijden

De receptie is 24 uur per dag bemand

Links

Het Savoy Hotel is historische plek. Nicoline weet te vertellen dat het Savoy Hotel is gebouwd in 1961 op een initiatief van de N.V. Wereldhaven. Het bedrijf was in die tijd ook verantwoordelijk voor de woningbouw aan de Goudsesingel, het gebouw de Twaalf Provinciën en de woningbouw met winkels aan de Hoogstraat tegenover Galeries Modernes. Het hotel is ontworpen door de Rotterdamse architect Wim Fiolet (1917-1978). De afgelopen jaren kregen de kamers een update en in het voorjaar werd de lobby vernieuwd, iets waar Nicoline erg trots op is.

Als General Manager ziet Nicoline de toekomst van het hotel rooskleurig tegemoet. “De bezetting van het hotel groeit en we hopen deze groei te kunnen voortzetten.” Over het Hoogkwartier is Nicoline ook enthousiast. Ze vindt het heel positief dat er in de buurt zoveel nieuwe leuke zaakjes zijn geopend. Wel zou ze graag nog meer groen in de straat willen zien en meer activiteiten op het Kiphofplein, het langwerpige plein tegenover het hotel. Op de vraag of ze zelf nog dromen heeft antwoord ze: “Ik hoop dat we een terras op het plein kunnen realiseren. Dat lijkt me geweldig!”

“Ik hoop dat we een terras op het plein kunnen realiseren. Dat lijkt me geweldig!”

Ontdek meer verhalen!