Joost van Onecollection

  • Auteur: Werkgroep communicatie Hoogkwartier
  • Fotograaf: Gaby Jongenelen
  • Datum: 15 januari 2016

Al wandelend van de Groenendaal richting het Oostplein kom je sinds kort de showroom van designliefhebber Joost Cords tegen. In zijn winkel op de Groenendaal 3 geeft hij het Deense merk Onecollection en het Zweedse Konsthantverk een prachtige etalage voor de Nederlandse markt.

Adres

Groenendaal 3, Rotterdam

Openingstijden

De showroom is open op afspraak.

Links

Met het merk Onecollection haalde Joost 7 jaar geleden, als agent en retailer, de meubels van Finn Juhl in huis. Het merk heeft sinds 15 jaar de rechten voor de productie van de ontwerpen van deze bekende meubelontwerper. Finn Juhl verdiende zijn sporen in de jaren 50 en was een van de leidende figuren voor het ontstaan van het ‘Deens Design’. Met de showroom van Joost is er naast Kopenhagen, Parijs, Berlijn, Taipei en Hamamatsu nu ook in Rotterdam een ‘House of Finn Juhl’.

“De showroom heeft elke dag prachtig licht.”

Hij is erg enthousiast over zijn showroom: “Op deze locatie ben ik optimaal in de gelegenheid om mensen kennis te laten maken met de sfeer van Finn Juhl. De lampen van Konsthantverk vormen een prachtige aanvulling hierop.” Konsthantverk is een klein familiebedrijf uit Tyringe dat sinds 1921 lampen ontwerpt en produceert. Een groot deel van de collectie is te zien in de showroom. Naast de agentschappen heeft Joost een eigen ontwerpstudio voor particuliere en zakelijke interieurs.

“Het gebouw stamt uit de wederopbouw en is een perfect decor voor mijn meubels.”

Joost heeft heel bewust voor het Hoogkwartier gekozen. “Het pand waarin ik mijn showroom heb sluit uitstekend aan op de collectie die ik vertegenwoordig. Het gebouw stamt uit de wederopbouw en is een perfect decor voor mijn meubels. Het heeft grote ramen wat een mooie etalage is voor mijn showroom. Daarnaast is de locatie aantrekkelijk door de goede bereikbaarheid. Ik ken de buurt goed, omdat ik hier al diverse klanten heb, zowel in retail, kantoor en privé interieurs.” De recente ontwikkelingen in de buurt spreken hem erg aan. “Je voelt de energie in de buurt. Het blok waarin ik zit wordt helemaal opgeknapt en op het dak worden twee penthouses gebouwd. De eigenaar is erg betrokken.”

Joost is ook betrokken bij de ideevorming rond de ontwikkelingen van het Oostplein. In 2017 worden er namelijk enkele verbeteringen doorgevoerd op het Oostplein. “Ik vind het belangrijk om mijn steentje bij te dragen. Het biedt ook weer kansen voor de winkels aan het plein. Wellicht kunnen wij onze stoep verfraaien met groen en bankjes. Dat zou heel mooi zijn. Dan zet ik in de zomer ook mijn bankjes buiten.”

Ontdek meer verhalen!