Gijs van Rotterdam Drum Department

  • Auteur: Tomas Stokman
  • Fotograaf: Gaby Jongenelen
  • Datum: 11 juni 2015

In het Hoogkwartier zitten de meest uiteenlopende ondernemers. Een van de pareltjes van de wijk kan met recht Rotterdam Drum Department genoemd worden. Eigenaar Gijs van de Kerkhof had aanvankelijk twee grote hobby’s; fotografie en drummen. “Toen er een reorganisatie plaatsvond in de muziekwinkel waar ik werkte besloot ik te onderzoeken of ik niet eens zelf wat kon opzetten. Van het een kwam het ander en nu is Rotterdam Drum Department alweer bijna 5 jaar een begrip en komen er bezoekers van heinde en verre naar deze bijzondere winkel.

Adres

1e Goudsewagenhof 4, Rotterdam

Openingstijden

Dinsdag t/m donderdag van 10:00 tot 18:00 uur, vrijdag van 10:00 tot 20:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur

Links

Enthousiast vertelt Gijs over zijn zaak: “De kracht van mijn winkel is dat je de service en ondersteuning krijgt van een speciaalzaak, tegen prijzen die je normaal gesproken alleen vindt bij een webwinkel.” Ondanks de harde concurrentestrijd, waar nu veel winkeliers tegenaan lopen, staat zijn filosofie hoog in het vaandel. “Soms betekent dat ik dan moet bijleggen uit eigen zak, maar dat heb ik er graag voor over.” In deze snoepwinkel voor drummers is alles te vinden wat er te krijgen is. En is het niet in de winkel te vinden? Dan wordt het besteld! Je kunt hier terecht voor de grote producten zoals complete drumstellen maar ook voor kleine producten zoals dat ene boutje dat je kwijt bent geraakt tijdens je optreden in Rotown.

“De kracht van mijn winkel is dat je de service en ondersteuning krijgt van een speciaalzaak, tegen prijzen die je normaal gesproken alleen vindt bij een webwinkel.”

Gijs begon zijn winkel 5 jaar geleden in het Hoogkwartier. Hij begon op de Goudsesingel met 158 vierkante meters aan showroom. Zijn ambities bleken echter meer ruimte nodig te hebben. “Ja, het was allemaal wat krap geworden. Ik heb zoveel mooie spullen, maar ik kon het amper kwijt. Daarom ben ik in 2016 verhuisd.” Gelukkig voor de bezoekers van het Hoogkwartier heeft Gijs gekozen voor een winkelruimte om de hoek. Dus nog steeds in het Hoogkwartier. “Zeker! Ik vind het een hele leuke buurt waar je de energie voelt. Dus waarom weggaan? En het is ook nog eens makkelijk met verhuizen!” Nu zit Rotterdam Drum Department  aan de 1e Goudsewagenhof nummer 4. Met ruim 220m2 aan drumgenot! “Ik heb nu lekker de ruimte waardoor ik nog meer mooie spullen kan uitstallen.”

Mijn rondje door de winkel werd afgesloten met bezoekje aan de pinautomaat want ook ik, als drummer en slagwerker , was niet resistent voor alle lonkende producten die deze winkel te bieden heeft.

Ontdek meer verhalen!