Ben van Bier&zO

  • Auteur: Werkgroep communicatie Hoogkwartier
  • Fotograaf: Gaby Jongenelen
  • Datum: 11 mei 2015

Meer dan 700 verschillende bieren uit Nederland, Amerika, Engeland en de rest van de wereld. Ben Karreman, sinds 2000 werkzaam bij de speciaal bierwinkel Bier&zO, vertelt enthousiast over zijn enorme assortiment. “Je kunt hier terecht voor een gewoon Belgisch blondje, Trappist of Tripel tot de nieuwste Craftbieren als India Pale Ales, Imperial Stouts en Oak-aged bieren. Het aantal Nederlandse bieren groeit snel en ik krijg ook steeds meer lokaal bier uit Rotterdam en omgeving.”

Adres

Bier & zO, Hoogstraat

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag 11:00 tot 17:30 uur en zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur

Links

Bier&zO bestaat al sinds de jaren ’90. “De winkel is onderdeel van het Bier&cO concern, een leidende groothandel in speciaalbier in Nederland en West-Europa. Het concern werd opgericht in 1987. Met eerst een bestelauto, vervolgens een kleine vrachtauto en weer later een grote vrachtauto werd het platteland van België ‘afgestroopt’ op zoek naar kleine, bijzondere bierbrouwerijen.” Het concern breidde het ‘zoekgebied’ steeds verder uit naar andere landen in en ook buiten Europa. En nu ontdekt het dus weer nieuwe bieren gebrouwen in eigen land.

“Mijn favoriete plekken zijn Memory Lane, Café Cultura en Red Pepper.”

Nog niet zo bekend met speciaalbier? Bij Bier&zO kan iedereen terecht voor advies op maat. “Ik weet van veel klanten precies wat ze lekker vinden. En mensen die niet zoveel ervaring hebben met speciaal bieren help ik graag te ontdekken wat hun smaak is.” Overigens kun je als whisky liefhebber ook bij Ben terecht, hij verkoopt iets van 200 verschillende whisky’s. De winkel ontvangt veel bier- en whiskyliefhebbers uit Rotterdam, maar via de webwinkel wordt ook veel verkocht aan klanten uit Nederland en België.

Ontdek meer verhalen!