Werkgroep communicatie Hoogkwartier

De communicatie werkgroep van het Hoogkwartier is een groep enthousiaste bewoners en ondernemers, onder leiding van Marco Stout. Met deze website en met nieuwsberichten op Facebook en Twitter worden bewoners, ondernemers en bezoekers geïnformeerd over het Hoogkwartier. De werkgroep denkt ook mee over onderwerpen als de verkeerssituatie in de buurt en de historie en toekomst van de wijk. In alle gevallen wordt nauw samengewerkt met partners zoals gemeente Rotterdam, WMO Rader, Wijkgebouw Kipstraat, de gebiedscommissie Rotterdam Centrum en de Cultuurscouts. Wil je in contact komen met de werkgroep communicatie? Stuur dan een bericht naar bewoners@hoogkwartier.nl.

Op de foto van links naar rechts: Anne van Santen, Marieke Odekerken, Jos den Daas, Esther Wienese, René Drummen, Eva van der Sterre, Marco Stout, Rinus van Dam en Sjoerd Vredebregt (niet op de foto: Shelley Trustfull, Emiel Meijer en Mirthe Smeets).

Anne van Santen is redacteur en betrokken bewoner: “Ik vind het leuk om als eerste op de hoogte te zijn van activiteiten en ontwikkelingen in de buurt, en daar ook over te kunnen mee praten. Vanuit mijn werk vind ik schoon (zwerfafval vrij) erg belangrijk. Mijn persoonlijke doelstelling is om het Hoogkwartier nog mooier en schoner te maken!”

Jos den Daas is (eind)redacteur en bewoner van het Hoogkwartier. “Ik heb een communicatie achtergrond, en vanuit die interesse zit ik bij de werkgroep. Ik vind het ook belangrijk dat je als bewoner betrokken bent bij je omgeving. Daarnaast heb ik er zelf ook belang bij, want op het moment dat de buurt gezellig en levendig is, is het leuker daar te wonen.”

Marieke Odekerken is freelance fotograaf en maakt voornamelijk portretten en reportages, altijd van échte mensen zonder opsmuk. “Elke foto is een nieuwe ontmoeting, dat vind ik het mooiste van mijn werk. Als fotograaf kun je iemand even volle aandacht schenken en het gevoel geven dat hij of zij gezien wordt.” Ze fotografeert voor magazines en bedrijven als Gers!, Gemeente Rotterdam, ANP, Ziggo en Humanitas. Naast fotograaf is ze ook beeldredacteur van Gers! magazine. Marieke woont sinds het voorjaar van 2016 in het Hoogkwartier, aan de Bredestraat. “Het is fijn hier! Ik vind het leuk om de buurt nog beter te leren kennen door bewoners en ondernemers van het Hoogkwartier te fotograferen”.

Esther Wienese is sinds 2015 bewoner en ondernemer in het Hoogkwartier. Vanuit haar appartement aan de Mariniersweg met prachtig uitzicht op talloze iconen van de stad schrijft en vertelt ze over mensen, water en stedelijke ontwikkeling in Rotterdam. “Ik ben een groot Rotterdamlover en -promotor. Dus toen ik hoorde dat het Hoogkwartier een actieve communicatiewerkgroep had, heb ik me daar direct bij aangesloten. Ik interview graag ondernemers en bewoners voor de website, maak de persberichten over de evenementen en flyer heel wat af. Leuke bijkomstigheid is dat ik zo heel veel leuke mensen ontmoet in de wijk en steeds meer inburger.” Ontdek Esther’s werk op www.estherwienese.nl.

René Drummen is redacteur en bewoner van het Hoogkwartier. Naast zijn deelname aan deze Communicatiewerkgroep, zit René ook in de Bewonerscommissie en in het bestuur van Wijkorgaan Stadsdriehoek. “De ideeën van Marco voor de wijk spraken mij vanaf het begin al erg aan. De visie die hij voor de wijk formuleerde, met meer betrokkenheid en levendigheid, ondersteun ik volledig.”

Eva van der Sterre is redacteur en bewoner van het Hoogkwartier. “Toen ik hier kwam wonen, viel me direct op hoe levendig de buurt is. Daar wilde ik graag mijn steentje aan bijdragen en daarom sloot ik me aan bij de Communicatiewerkgroep. Met mijn achtergrond in communicatie, marketing en evenementenorganisatie zet ik me met veel plezier in om onze buurt nóg leuker te maken.”

Marco Stout is ondernemer en aanjager van het Stadslab Hoogkwartier. “Ik ben de initiatiefnemer van het Hoogkwartier. Ik vind het belangrijk dat er een duurzaam beeld ontstaat van de buurt. Ik vind communicatie dus heel belangrijk. Daarom heb ik dit team van bewoners en ondernemers bij elkaar geroepen. Het is heel leuk om dit samen met hen te doen.”

Rinus van Dam is ondernemer in het Hoogkwartier. “Ik ben ontwerper en maak websites en apps. Samen met Marco huur ik een kantoor op de Hoogstraat, en ben dan ook sinds het begin betrokken bij de ontwikkeling van de buurt. Mijn aandeel in dit project is het realiseren van de website.”

Sjoerd Vredebregt is redacteur en bewoner van het Hoogkwartier. “Op het evenement Hoogkwartier Proeft werd ik besmet met het enthousiasme van de vrijwilligers. De werkgroep draagt bij aan een levendige buurt, ontzettend mooi om daar deel van uit te maken! In mijn dagelijks leven als arts is communicatie essentieel. Ik vind het leuk om daar, in de communicatie werkgroep, op een andere manier mee bezig te zijn.”

Shelley Trustfull is freelance fotograaf en heeft veel ervaring opgedaan in het bedrijfsleven. Ze krijgt veel mensen voor haar lens en maakt vaak corporate beeld. Hoewel Shelley niet in het Hoogkwartier woont sluit ze qua fotografie helemaal aan bij de uitstraling van de buurt. “Ik ben er trots op dat ik als ‘buitenstaander’ mag bijdragen aan de ontwikkeling van een levendige buurt”. Shelley staat niet op de groepsfoto, maar je kunt alles over haar te weten komen op haar website: www.trustfull-photodesign.nl.

Emiel Meijer is freelance fotograaf bij het Hoogkwartier. “Fotografie kwam op hele jonge leeftijd in mijn leven toen ik voor mijn communie mijn eerste cameraatje kreeg. Vol overgave ging ik op pad om zoveel mogelijk mooie foto’s van mens, dier en natuur te maken. Deze passie voor fotografie is gedurende mijn leven alleen maar gegroeid. Het vastleggen van mensen vind ik het mooiste wat er bestaat. Het is de blik, de houding, interactie en omgeving van de geportrettreerde die in slechts 1 foto een heel verhaal kan vertellen.” Emiel staat niet op de groepsfoto, maar je kunt alles over hem te weten komen op zijn website: www.meyphotography.org.

Mirthe Smeets is redacteur en bewoner van het Hoogkwartier. Ze is neerlandica, freelance redacteur en journalist. Ze werkte aanvankelijk als redacteur en journalist in Maastricht. Vervolgens voerde ze deze beroepen uit in Aix-en-Provence, Frankrijk. In december 2013 verhuisde zij, samen met haar vriend Sem, naar Rotterdam, omdat zij beiden werk hadden gevonden in de havenstad.

Auteur: Werkgroep communicatie Hoogkwartier

Fotograaf: Marieke Odekerken

Ontdek meer verhalen!