Sybren en Robin van Praxis om de Hoek

  • Auteur: Werkgroep communicatie Hoogkwartier
  • Fotograaf: Gaby Jongenelen
  • Datum: 25 maart 2016

Sinds voorjaar 2015 vind je aan de Mariniersweg 106-108 een Praxis om de Hoek. Voor Praxis begrippen is het met 500m2 een klein filiaal. Het is een echte stadswinkel en de tweede in het concept van ‘Praxis om de Hoek’. We spreken met teamleiders Sybren en Robin die verantwoordelijk zijn voor de gang van zaken van deze bijzondere vestiging.

Adres

Hoogstraat 106-108, 3011 PV Rotterdam

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur, zaterdag van 09:00 tot 18:00 uur en zondag van 12:00 tot 17:00 uur

Links

Robin: “Je vindt de filialen van Praxis meestal aan de rand van de stad of op een industrieterrein. Met dit nieuwe concept introduceren we de kluswinkel weer midden in de stad. De afgelopen decennia zijn veel verfwinkels en ijzerhandels verdwenen uit de stad, maar de vraag van de consument blijft. Praxis wil graag voldoen aan de vraag die er nu weer is.”

Bij Praxis om de hoek streven ze naar een hoog serviceniveau. Sybren: “We proberen om de klant met alles te kunnen helpen. We hebben ook echt een hoop klanten uit de buurt. Sommige mensen komen wel drie keer per week wat halen.” Robin vult aan: “We hebben ook veel klanten uit de appartementen boven ons. Eén van de bewoners kwam met haar man naar de winkel zodat hij kon zien wat we allemaal hadden. Toen zei ze letterlijk tegen haar man: “Nu heb je geen smoesjes meer om de klusjes in huis uit te stellen, want je kunt de spullen hier zo gaan halen.” Dat zijn natuurlijk wel erg grappige ontmoetingen”.

“Voor de winkel op het Kiphofplein staat een bakfiets en een bolderkar voor de zwaardere artikelen”.

Worden er bij Praxis om de Hoek ook andere artikelen verkocht dan bij de normale vestigingen? Robin: “Er is goed gekeken naar welk assortiment past bij deze stadswinkel. Zo zien we dat verfaccessoires, ijzerwaren, maar ook probleemsoplossers als ontstoppers en schimmelvreters het goed doen. En misschien minder leuk om te horen… ook verhuisdozen en muizenvallen zijn in het Hoogkwartier niet aan te slepen!”

Hoewel Robin en Sybren niet in het Hoogkwartier wonen proberen ze met bijzondere activiteiten en bijeenkomsten altijd een helpende hand te bieden. Zo hebben ze geholpen bij het plaatsen van de kerstboom en de kerstborrel op het Kiphofplein. Ze hopen dat er nog meer leuke winkels bijkomen in de komende periode. “Het gaat ontzettend goed met de winkel en wij denken dat het in de toekomst alleen maar beter wordt.”

En de toekomst van Praxis om de Hoek? Sybren: “Praxis gaat hier niet meer weg. We gaan er vanuit dat er nog meer vestigingen bij zullen komen. Een derde vestiging is een feit en zal binnenkort worden geopend in Den Haag.”

Ontdek meer verhalen!