Bing & Chao van Round&Round

  • Auteur: Jos den Daas
  • Fotograaf: Gaby Jongenelen
  • Datum: 20 januari 2016

Ben je op zoek naar inspiratie, design en een ontspannen pitstop in je drukke schema? Plan dan een bezoek aan Round&Round op de Hoogstraat. Want direct naast het Naaicafé van Caroline Vogel zit een schattig Chinees-Japans koffie- en theezaakje met overheerlijke cakes.

Adres

Hoogstraat 55A, Rotterdam

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur en zondag van 12:00 tot 17:00 uur

Links

Bing & Chao zijn de eigenaren van Round&Round. De twee Chinese meiden willen iets nieuws bieden aan alle zoetekauwen die van lekkere cakes houden. In hun nieuwe zaak – ze vierden onlangs hun eerste verjaardag – brengen ze je in aanraking met ‘cross-cultural’ cakes die ze maken met natuurlijke ingrediënten en zonder kleurstoffen. Zo gebruiken ze ingrediënten als groene thee, zoete bonen en rode gist rijst.

De cakes zien er prachtig uit en hebben ook bijzondere namen zoals ‘Sunshine Please’ met sinaasappelstukjes en slagroom, ‘Giraffe’ met chocolade, slagroom en banaan en ‘Moshi, Moshi’ met groene thee en Hokkaido bonen.

Je hoeft niet te veel calorieën te tellen bij je bezoek aan Round&Round; Bing & Chao proberen zoveel mogelijke natuurlijke suikers te gebruiken en alle cakes zijn low-fat. Voor het bereiden gebruiken ze bijvoorbeeld geen boter maar zonnebloemolie. Overigens kun je bij Round&Round ook terecht voor een bijzondere selectie dranken zoals koffie, thee en fris.

“We hope that our cakes will bring you a good mood, just like walking round and round in a little forest.”

Er hangt een bijzondere sfeer in Round&Round. Bing en Chao hebben geprobeerd een klein bos te creëren midden in de grote stad. Van de zelfgemaakte muurschildering, de prachtige belichting die hangt aan grote boomtakken tot de kleine twijgjes in de designvaasjes op de tafels. Hun bos staat symbool voor een simpele manier van leven, een ontspannen moment in je drukke planning, maar vooral het genieten van de kleine en mooie dingen in het leven.

Alles dat je bij Round&Round ziet is mooi en schattig en aan ieder detail is gedacht. Zelf noemen ze het ‘an adult sense of cuteness’. Niets om voor te schamen dus, maar vooral iets om volop van te genieten!

Ontdek meer verhalen!