Felitia van Salon Felitia J.

Aan de Goudsewagenstraat vind je Salon Felitia J. van Felitia. Je kunt er terecht om je haar te laten knippen en verven. Van Europees haar tot een afro kapsel: Felitia weet er raad mee. Ook voor het zetten van weaves ben je bij haar aan het juiste adres. Maar de haarstyliste heeft daarnaast nog een bijzondere specialiteit: het maken van pruiken.

Adres

Goudsewagenstraat 46, Rotterdam

Openingstijden

Dinsdag t/m donderdag van 10:00 tot 18:00 uur, vrijdag van 10:00 tot 21:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur

Links

Felitia droeg zelf pruiken omdat ze de afwisseling leuk vond. Maar na de bevalling van haar tweede zoon verloor ze een deel van haar haar. “Ik voelde me minder aantrekkelijk en begon pruiken te dragen om me weer zelfverzekerd en vrouwelijk te voelen. Door deze ervaring ben ik me gaan verdiepen in het maken van pruiken. Vandaag de dag komen er veel dames in mijn salon die bijvoorbeeld door een chronische ziekte hun haar zijn kwijtgeraakt. Sommige klanten vertellen huilend in de stoel hun verhaal, dat raakt me. Een paar uur later krijg ik een dikke knuffel en gaan de dames zelfverzekerd en met een volle haarbos de deur weer uit. Daar doe ik het voor!”

Salon Felitia in het Hoogkwartier in Rotterdam
Salon Felitia in het Hoogkwartier in Rotterdam

“Ik wil binnen 5 jaar de grootste ondernemer in de haar- en pruikenindustrie in Nederland zijn.”

Haar salon bestaat pas 2 jaar, maar Felitia zit al 15 jaar in het kappersvak. Ze begon als zelfstandige kapster en heeft ook een tijdje vanuit huis gewerkt. Maar met 2 jonge kinderen, werd het te druk in huis en besloot ze haar eigen salon te starten. “Het pand aan de Goudsewagenstraat is licht en ruim en je kunt hier voor de deur parkeren, ideaal! Mijn klanten komen van heinde en ver; uit heel Nederland en België. Maar ik heb ook een klant uit Zwitserland. Het is een mooi compliment dat mensen zo ver reizen voor een behandeling in mijn salon. En als een dame haar man meeneemt, hoeft hij zich niet te vervelen. Door de centrale ligging van de salon in het Hoogkwartier is hij zo op de markt of in de stad. Dat geeft mij de rust om alle aandacht aan mijn klant te geven. Alleen ’s avonds zou de straat wat beter verlicht mogen zijn.”

Salon Felitia in het Hoogkwartier in Rotterdam

Felitia laat zich inspireren door de stijl van oude zwart-wit-films. “Ik zou willen dat vrouwen wat vaker terug gaan naar die tijd. Een tijd waarin vrouwen nog écht aandacht aan hun uiterlijk besteedden en de tijd namen om er goed uit te zien. Met mijn merk wil ik de klassieke schoonheid en klasse van toen weer uitstralen. Je moet je zo mooi voelen als wat je draagt en dat geld ook voor je pruik of je kapsel.”

Is het tijd voor een nieuwe coupe? Loop dan eens bij salon Felitia J. binnen. En wil je zelf alles leren over het maken van pruiken? Sluit dan aan bij één van de cursussen die Felitia organiseert.

Salon Felitia in het Hoogkwartier in Rotterdam

Auteur: Eva van der Sterre

Fotograaf: Shelley Trustfull - Trustfull photodesign

Ontdek meer verhalen!