Derk-Jan van DJ Sounds

Ben je DJ, lichttechnicus, geef je weleens feestje (en zoek je apparatuur) of wil je plaatjes leren draaien zoals Hardwell en Afrojack dat doen? Dan moet je in het Hoogkwartier zijn! Bij DJ Sounds op de Hoogstraat kun je terecht voor alle materialen en diensten om een goed feestje te organiseren. We spraken met Derk-Jan ten Wolde van DJ Sounds over hun interessante speciaalzaak.

Adres

Hoogstraat 41, Rotterdam

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:30 uur en zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur

Links

“We vonden dit een mooi buurtje en daarbij kwam dat de parkeergelegenheid hier top is.”

Derk-Jan is in 1992 vanuit zijn werk als DJ het bedrijf begonnen. “Ik gaf al geruime tijd advies over licht, geluid en apparatuur en wilde mijn ervaringen verder in de praktijk brengen.” In 1998 opende hij dan ook een winkel in Rotterdam Zuid. Na een enkele jaren verhuisde het bedrijf naar de Hoogstraat. Derk-Jan vertelt: “We wilden dichter bij onze klanten zitten die toch vaak uit het centrum kwamen. We vonden dit een mooi buurtje en daarbij kwam dat de parkeergelegenheid hier top is.” Derk-Jan runt de zaak samen met zijn vrouw Stéphanie en zijn broer Johan. Een ècht familiebedrijf dus!

Je kunt dus zeggen dat DJ Sounds inmiddels al een flinke tijd actief is in de wereld van dreunende subwoofers en flitsende lichten. Het bedrijf houdt zich bezig met het verhuren, verkopen, installeren en onderhouden op het gebied van professionele licht- en geluidsapparatuur. Naast verkoop, verhuur en exploitatie van licht en geluid is er ook een reparatieafdeling. “We zijn ook gestart met een sign-afdeling voor o.a. belettering, plaatbedrukking en textielbedrukking. Ook worden er workshops gegeven en kun je ons inhuren als Drive-In.”

“Ik vind het leuk om kennis over te brengen en jonge mensen te enthousiasmeren voor het ondernemerschap.”

Een echte ondernemer dus. “Jazeker, we zijn ook een erkend leerbedrijf en hebben geregeld stageplaatsen zoals marketing en communicatie, podium -en evenemententechnicus. Ik vind het leuk om kennis over te brengen en jonge mensen te enthousiasmeren voor het ondernemerschap.”

Een goede samenwerking op basis van vertrouwen is voor Derk-Jan heel belangrijk. “We zoeken altijd de samenwerking. Ook in de buurt. Zo hebben we een erg goede relatie met de jongens van Music Production Academy. Leuke jonge gasten die er helemaal voor gaan.”

Derk-Jan is erg betrokken bij de buurt. Hij speelde een actieve rol bij de oprichting van de ondernemersvereniging. De toekomst van het Hoogkwartier ziet Derk-Jan rooskleurig tegemoet. “De buurt wordt steeds levendiger. Er komen steeds meer leuke ondernemers bij. Meer winkels en horeca zoals koffietentjes en lunchrooms zouden er nog wel bij mogen komen. Dat maakt de sfeer nog gezelliger.”

Auteur: Werkgroep communicatie Hoogkwartier

Fotograaf: Gaby Jongenelen

Ontdek meer verhalen!