Bewoner Marjorie

  • Auteur: Anne van Santen
  • Fotograaf: Emiel Meijer
  • Datum: 22 oktober 2018

Marjorie woont al meer dan 10 jaar in het Hoogkwartier. Ze heeft het enorm naar haar zin in de buurt. Ze is nog altijd trots als haar neefjes en nichtjes komen logeren. Ze laat familie en vrienden dan ook graag de leukste plekjes van het Hoogkwartier en van Rotterdam zien. Dat doet ze overigens niet alleen in haar vrije tijd, maar ook voor haar werk. Marjorie werkt namelijk in de toeristische dienstverlening. Ze is daarmee een ware ambassadeur voor de buurt!

Het Hoogkwartier is voor Marjorie als thuisbasis ideaal. Het is dichtbij het centrum en toch rustig. Daarbij is het slechts een kwartier lopen naar haar werk, en dat heeft zo z’n voordelen: “Als ik na mijn werk met collega’s wat wil ondernemen hoef ik nooit op de tijd te letten, want ik weet dat ik toch wel thuis kom”.

Bewoner Marjorie in het Hoogkwartier

Naar Rotterdam

Marjorie komt van oorsprong uit Bergen op Zoom, maar al van jongs af was ze vaak in Rotterdam te vinden. “In Brabant, waar we woonden, had je niet echt Surinaamse toko’s, dus gingen we bijna elke zaterdag naar Rotterdam voor de markt op de Binnenrotte en de toko’s op de West-Kruiskade”.

“Ook al woon ik niet heel mijn leven in Rotterdam, ik ben er wel mee opgegroeid”.

In 2001 ging Marjorie studeren in Rotterdam en heeft ze een paar jaar dagelijks op en neer gereisd. Toen ze een stage en vervolgens een vaste baan in Rotterdam aangeboden kreeg besloot ze te verhuizen. En daar heeft ze “Nog geen enkele dag spijt van gehad”.

Bewoner Marjorie

Dansen

Ondanks haar liefde voor Rotterdam is ze nog regelmatig in Bergen op Zoom te vinden. Een van haar grootste passies is dansen en dat doet ze iedere week in de stad waar ze vandaan komt. Ze is van kleins af aan opgegroeid met dansen en voelt zich daarom erg verbonden met de dansschool. Marjorie is actief in theater dans, moderne dans en zumba. De dansschool organiseert iedere maand een optreden en voorstelling maar daar kan ze niet altijd bij zijn vanwege de afstand. Wel doet ze altijd mee met de grote jaarlijkse dansshow. En het lijkt haar erg leuk om een keer met het Zomercarnaval in Rotterdam mee te dansen.

Het wekelijks bezoek aan de dansschool in Bergen op Zoom is voor Marjorie ook meteen een mooie kans om haar moeder te zien, met wie ze erg close is. Haar ouders hebben 10 jaar geleden ook mee geholpen met het inrichten van haar huis. “Elk weekend als ik van mijn werk kwam was er wel weer wat geklust in het huis.”. Om haar huis compleet te maken heeft Marjorie van haar moeder een glasplaatje met een krab gekregen. “Met carnaval heet Bergen op Zoom het Krabbegat, dus de krab is een aandenken aan 25 jaar wonen in Bergen op Zoom”.

Bewoner Marjorie in het Hoogkwartier

Een gezellig Hoogkwartier

De favoriete plekjes van Marjorie in het Hoogkwartier, naast haar heerlijke balkon, zijn By Jarmusch, Amada Coffee, Eefje en Kip Gallery. Marjorie vertelt enthousiast: “Bij Kip Gallery zijn ze altijd zo vriendelijk, ze groeten en zwaaien altijd even terug”. Marjorie vindt de terrassen die iedere zomer op de parkeerplekken worden gemaakt erg leuk en ze hoopt in de toekomst op nog meer leuke zaakjes. Ook kijkt ze uit naar een leuk foodtruckfestival of een kleine kerstmarkt in het Parkje aan het Achterklooster. Marjorie sluit af: “Elke dag een gezelliger Hoogkwartier.”

Bewoner Marjorie in het Hoogkwartier

Ontdek meer verhalen!