Eveline van (afhaal)restaurant Eefje

Eefje aan de Groenendaal is dé locatie voor een gezonde afhaalmaaltijd. Drie elementen maken het (afhaal)restaurant volgens eigenaresse Eveline uniek: de snelheid van de uitgifte van het gerecht, de verse en gezonde ingrediënten en een gezellige, persoonlijke benadering.

Adres

Groenendaal 491, Rotterdam

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 12:00 tot 21:00 uur

Links

Het idee voor Eefje is ontstaan tijdens een borrel in de Fenix Food Factory. Eveline was daar met compagnon Ferry, een vriend die ze kent uit haar studententijd. Hij miste een restaurant of eetcafé waar je eten kon halen wat lekker en gezond is en lijkt op wat je thuis zou koken. Eveline: “Veel mensen staan in de supermarkt lang te zoeken naar ingrediënten voor een lekkere maaltijd, maar gaan toch weer naar huis met een gerecht dat ze al kennen, voor de zoveelste keer pasta pesto bijvoorbeeld. Daarnaast is dat natuurlijk pas het begin, koken en de afwas hoort er ook nog bij… Daar moest een alternatief voor komen!”.
Eefje van Eveline in het Hoogkwartier in Rotterdam

Marketing

De borrel bij de indoor foodhall op Katendrecht was voor Eveline en Ferry het startsein voor een serie brainstorms. Daarna volgde marktonderzoek en liepen ze veel door het centrum van Rotterdam. Zo gingen ze op bezoek bij diverse horecazaken. Ze zijn zelfs naar Amsterdam geweest om inspiratie op te doen.

Ik heb marketing gestudeerd en ik let als ik buiten de deur eet altijd op hoe mijn horeca-collega’s zich presenteren.

Eveline vindt eten en koken leuk en volgt de ontwikkelingen op food-gebied. “Ik heb marketing gestudeerd en ik let als ik buiten de deur eet altijd op hoe mijn horeca-collega’s zich presenteren. Hoe ziet het restaurant eruit, door wie word ik geholpen en wat staat er allemaal op de menukaart.”

Eefje van Eveline in het Hoogkwartier in Rotterdam

Liefde voor koken

Toen ze een stap verder waren met het concept voor hun ideale restaurant gingen ze op zoek naar een locatie. Ze vonden een beschikbaar pand aan de Groenendaal in het Hoogkwartier. Eveline: “Ik was op slag verliefd op de locatie en nadat het contract was getekend heb ik mijn baan opgezegd in de voedingsindustrie.”

Ik woonde in een studentenflat met 4 mannen en 1 vrouw. Het was altijd de kunst om lekker én gezond eten te maken.

Lekker en gezond eten is Eveline met de paplepel ingegoten. Haar ouders houden ook van goed eten. De liefde voor koken is tijdens de studietijd ontstaan. “Ik woonde in een studentenflat met 4 mannen en 1 vrouw. Het was altijd de kunst om lekker én gezond eten te maken. Daarbij was het een extra uitdaging om het gerecht voor de jongens ook aantrekkelijk te laten klinken.”

Eefje van Eveline in het Hoogkwartier in Rotterdam

Mond tot mond

Hoewel Eveline in Blijdorp woont is het Hoogkwartier haar niet onbekend. Ze woonde in haar studententijd aan de Wijnhaven en compagnon Ferry heeft een tijdje gewoond in een appartement boven de ruimte waar nu Eefje gevestigd is. Eveline: “De centrale locatie van het Hoogkwartier in het stadscentrum is ideaal. Mond tot mond reclame brengt veel mensen naar de zaak. Vooral veel mensen uit de buurt weten Eefje te vinden. Ze nemen een maaltijd mee zodat ze thuis direct aan tafel kunnen.” Eveline eet zelf ook in de zaak. Ze is niet goed in weggooien dus maakt vaak iets met de restjes voor haar lunch of diner.

Het menu van Eefje

Het menu van Eefje wisselt iedere week. Eveline maakt het menu samen met collega Veerle. “We bedenken iedere week een nieuw menu en kijken daarbij naar het weer en het seizoen. Maar we laten ons ook inspireren door dingen die we zelf tegenkomen en waar we zin in hebben. Meestal hebben we binnen 10 minuten een weekmenu bedacht.” Eveline en Veerle laten populaire gerechten die in de smaak vallen soms terugkomen op het menu. Succesvolle gerechten zijn bijvoorbeeld runderstoof of een ovenschotel. Het zijn gerechten die je thuis niet zo snel zal maken. Eveline: “We hebben ook altijd een vegetarisch gerecht op ons menu. We luisteren goed naar onze klanten dus staan open voor hun suggesties en wensen”. Op de vraag wat Eefjes lievelingskostje is antwoord ze: “Je kunt mij wakker maken voor een pittige curry of een stoofgerecht uit de Tajine, heerlijk!”.
Eefje van Eveline in het Hoogkwartier in Rotterdam

Auteur: Eva van der Sterre

Fotograaf: Marieke Odekerken

Ontdek meer verhalen!