Hoogkwartier Proeft!

Hoogkwartier Proeft Festival 2018 foto door Emiel Meijer

Hoogkwartier Proeft weer een groot succes!

Op zaterdag 25 augustus 2018 organiseerden bewoners en ondernemers van het Hoogkwartier, in het centrum van Rotterdam, het culinaire festival Hoogkwartier Proeft. Iedereen kon van 15.00 tot 21.00 uur aanschuiven aan de picknicktafels in het parkje aan het Achterklooster en genieten van eten, drinken en muziek. Ondanks de slechte weersvoorspelling, en de buien op de dag zelf, was Hoogkwartier Proeft een succes met veel enthousiaste bezoekers.

Hoogkwartier Proeft Festival 2018 foto door Emiel Meijer Old Scuola

Foodfestival

Hoogkwartier Proeft is een toegankelijk en gezellig buurtfestival dat ieder jaar in de zomer wordt georganiseerd door bewoners en ondernemers van het Hoogkwartier. Ook als je niet in het Hoogkwartier woont of werkt ben je van harte welkom. Dit jaar verzorgden voor het eerst ondernemers uit de buurt lekkere en bijzondere hapjes voor de proeverij. Bezoekers kochten munten van € 2,50 per stuk waarmee ze naar eigen keuze drankjes en kleine gerechtjes konden halen.

Hoogkwartier Proeft Festival 2018 foto door Emiel Meijer Amada Coffee

Ondernemers

Ondernemers met een hapje of drankje waren  o.a. Verward, Old Scuola, Henri Bloem, Barrelproof, Bier & Zo, Foo Concepts, De Gele Kanarie, Bom Gosto, Eefje, Urban Bakery, Groenten Zonder Grenzen en Amada Coffee.

Hoogkwartier Proeft Festival 2018 foto door Emiel Meijer Half Way Station

Muziek en randprogrammering

Op het festival werd de muzikale omlijsting verzorgd door DJ’s Gees Voorhees en Johan Kleinjan van kunstenaarscollectief KAMP HORST. Daarnaast traden Elma en Rikke van Half Way Station op. Voor de jonge bezoekers organiseerde WMO Radar een kinderprogramma. En Stadslab Hoogkwartier was aanwezig om in gesprek te gaan over de toekomst van de buurt.

 

Stadslab Hoogkwartier

Hoogkwartier

Hoogkwartier is de driehoek tussen Mariniersweg, Goudsesingel, Oostplein en Burgemeester van Walsumweg en is rustig en gunstig gelegen aan de oostelijke rand van de binnenstad van Rotterdam. In het Hoogkwartier werken bewoners en ondernemers samen aan de buurt. Klik verder voor verhalen uit de buurt.

Hoogkwartier Proeft Festival 2018 foto door Emiel Meijer

Organisatie

Hoogkwartier Proeft Festival werd georganiseerd door Stichting Bewoners Hoogkwartier in samenwerking met Ondernemersvereniging Hoogkwartier, WMO Radar en Stichting Stadslab Hoogkwartier. Het festival werd mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Gebiedscommissie Centrum en Stichting Bevordering van Volkskracht.

Het parkje aan het Achterklooster foto door Emiel Meijer

Meer informatie

Kijk op Facebook voor alle foto’s van Hoogkwartier Proeft! Vragen? Stuur een bericht naar proeft@hoogkwartier.nl of neem voor algemene vragen contact op via bewoners@hoogkwartier.nl.