Bewoner Michelle

  • Auteur: Eva van der Sterre
  • Fotograaf: Shelley Trustfull
  • Datum: 14 maart 2018

Rotterdamse in hart en nieren en met een passie voor food: Michelle van Woensel. Je bent haar vast wel eens een keer tegengekomen op social media of je kent haar als het gezicht van het blog Studentenvoer. Maar ook offline kun je haar ook tegen het lijf lopen want ze woont namelijk op de Kipstraat in het Hoogkwartier!

In 2010 werkte Michelle fulltime en met veel plezier als schoonheidsspecialiste bij All About Beauty op de Hoogstraat. Maar door drukte schoot gezond eten er wel eens bij in. Op een gegeven moment besefte ze zich dat een dieet van chips en alcohol haar niet langer happy maakte. Ze gooide haar lifestyle om en ging meer sporten.

Studentenvoer

Tijdens het proberen van gezonde recepten, ontdekte ze dat havermout met appel uit de oven een stuk lekkerder was dan de traditionele variant koud in een kommetje. Ze begon haar recepten te delen op haar Facebook-pagina. Op advies van vriendinnen startte ze niet veel later een Facebook-community en website (blog) onder de naam Studentenvoer.

Waarom de naam Studentenvoer? Michelle: “Omdat het simpele recepten zijn die bovendien niet veel kosten en dus goed passen op de menukaart van de gemiddelde student.” Het werd een groot succes; de likes stroomden binnen en restaurants nodigden Michelle uit om aan te schuiven om hun gerechten te testen. Haar netwerk én haar blog groeiden.

Michelle van Woensel van Mies Media door fotograaf Shelley Trustfull

Michelle is Mies Media

Het succes van haar blogverhalen bleef niet onopgemerkt; ze werd door reclamebureau IN10 gevraagd om de social media voor de Markthal te verzorgen. “Dit vond ik zo leuk om te doen dat ik uiteindelijk Mies Media ben begonnen. Ik wil voor een lage prijs – goedkoper dan alle andere aanbieders van soortgelijke diensten in Rotterdam – kleinere horecaondernemingen groot maken op social media.”

Inmiddels zijn we 3 jaar verder en heeft Michelle een team van enthousiaste meiden, van designers tot stagiaires, om zich heen verzameld en prijken namen zoals NINEBAR, Supermercado en Koekela op haar portfolio.

Michelle van Woensel van Mies Media door fotograaf Shelley Trustfull

Midden in de stad

Michelle heeft met Mies Media nog geen kantoor, een overleg met haar team vindt nu nog plaats aan haar keukentafel in de Laurensveste, waar Michelle sinds de zomer van 2016 woont met haar huisgenootje Elisa. “We wilden graag dichtbij het centrum van de stad wonen, zodat we vanuit Bokaal in een paar stappen thuis zijn. En ook voor mijn werk, wil ik alles op de fiets of lopend kunnen doen. Het Hoogkwartier is dan ideaal gelegen!” Bijkomend voordeel is dat haar vriendje op de Hoogstraat woont, waar bovendien allerlei culinaire hotspots te ontdekken zijn voor Michelle. “Onlangs heb ik de overheerlijk american pancakes van By Jarmusch al ontdekt. En ik ben ook groot fan van Old Scuola Pizza. Ik hoef me voorlopig niet te vervelen in het Hoogkwartier!”

Michelle van Woensel van Mies Media door fotograaf Shelley Trustfull

Ontdek meer verhalen!