Bewoner Mevrouw van den Donker

  • Datum: 11 juni 2015

Al 83 jaar en nog steeds heel actief. Annie is een bewoner van het eerste uur en woont al sinds 1964 in het Hoogkwartier. Ze is geboren in Crooswijk, woonde daarna aan de Mariniersweg en nu aan de Kipstraat. “Mijn man werkte bij de Oranjeboom brouwerij in Rotterdam Feijenoord. Toen hij een nieuwe management functie kreeg, regelde het bedrijf voor ons een huis aan de Mariniersweg. Een driekamerwoning met een douche, dat was grandioos! Mijn zoon kreeg een eigen kamer. Vroeger in Crooswijk was het behelpen. We moesten ons met een teiltje water wassen. Later kreeg mijn schoonmoeder, die in dezelfde straat woonde, een douche en toen gingen we bij haar douchen.”

Ze vertelt verder over de eerste periode in het Hoogkwartier: “Het oostelijk deel van de Hoogstraat was een dood stuk, dat was zo jammer. Met bijna geen winkels, alleen een fotozaak, een zuigelingenbureau en een instelling voor kleuterzorg. Al had ik er een huis voor niks gekregen, dan had ik er niet willen wonen. Het was er ’s avonds doodstil. Ik ging vroeger met de metro en dan moest ik van de metrohalte Oostplein naar de Mariniersweg lopen; gelukkig was ik dan niet alleen, anders zou ik daar niet hebben durven lopen. De échte Hoogstraat begon pas bij de bibliotheek!”

“Café Cultura, daar kun je goed een wijntje drinken heb ik gehoord, maar daar zitten zoveel jongelui daar kan ik niet naar binnen.”

Ze is enthousiast over de ontwikkelingen van de buurt van de laatste jaren, maar ze is tegenwoordig vooral te vinden bij activiteiten in het Wijkgebouw. Bij het zangkoor is een gangmaker! Ze is erg tevreden over de huidige beheerder. “Sinds Radar in het Wijkgebouw zit is het levendiger geworden en worden er veel activiteiten georganiseerd. Soms ruik je tijdens een kookworkshop het buitenlandse eten tot boven.” Annie is ook erg enthousiast over het aanschuifdiner ‘De Pollepel’ dat op dinsdagavond voor wijkbewoners van het Hoogkwartier wordt georganiseerd. Ze raadt iedereen aan een keertje mee te eten want het is ontzettend gezellig.

Ontdek meer verhalen!