Bewoner Maria

  • Datum: 23 juni 2015

Ze zeggen wel dat je bij het kopen van een nieuwe woning ‘verliefd’ moet worden. Dat overkwam Maria ruim vier jaar geleden. De regisseuse en producente van beroep had meerdere huizen bekeken, maar kocht uiteindelijk een appartement aan de Mariniersweg. “Ik werd verliefd op het huis. Ik vind de plek nog steeds geweldig. Elke ochtend als ik wakker word voel ik de creativiteit en de bruisende stad om me heen. Ook het huis is heerlijk, hoge plafonds, ruime inrichting en twee balkons! Ik sta zo op de Binnenrotte met de markt en op de gezellige Pannekoekstraat.”

Maria drinkt graag een drankje op een van de leuke terrassen in de buurt. Haar favoriete plek is Memory Lane waar je tegenwoordig ook terecht kunt voor diner. Als ze sportief wilt doen gaat ze naar de yoga studio om de hoek of test ze haar uithoudingsvermogen met een rondje joggen langs de Maas. “Ik kan me het niet beter wensen.” Ze voelt zich overigens ook veilig in de buurt. “Ik heb nooit iets vervelends meegemaakt. Natuurlijk heb je wel eens dronkenlappen die voorbij lopen of krijg je een woordenwisseling bij het zebrapad. Maar ja, wat wil je als je in de stad woont? Het brengt een beetje leven in de brouwerij.”

“Een festival hier of daar zal mij ook niet verkeerd lijken!”

Zelf heeft ze niet erg veel contact met de buurtbewoners. Iedereen is naar haar idee redelijk op zichzelf. “Wel kan je altijd een leuk praatje maken, op een gegeven moment herken je elkaar natuurlijk van gezicht.” De ontwikkeling in het Hoogkwartier maakt haar erg enthousiast. “Toen ik het huis kocht wist ik dat deze buurt een enorme groei zou kunnen doormaken. Ik zag potentie. Wanneer je het Oostplein doortrekt via de Hoogstraat naar het centrum dan ontwikkelt zich een ontzettend mooie ‘stadsloop’.  Met de komst van de Markthal is de allure van de buurt geëvalueerd naar een echte toeristische ‘hotspot’ en daar plukken we allemaal de vruchten van.”

Ontdek meer verhalen!