Bewoner Thomas

  • Auteur: Werkgroep communicatie Hoogkwartier
  • Fotograaf: Marieke Odekerken
  • Datum: 13 januari 2017

Thomas is een echte beroemdheid uit de buurt. Hij speelt Eredivisie voetbal bij Sparta Rotterdam. Van jongs af aan was Thomas al met voetbal bezig. Zo speelde hij in de jeugdopleidingen van Sparta en Willem II om in 2010 bij VOC Rotterdam terecht te komen. Voor deze club speelde hij vier jaar en scoorde vele doelpunten. Sinds 2014 voetbalt hij weer bij Sparta Rotterdam. En met succes. Thomas won in het seizoen 2015/16 met Sparta Rotterdam de titel in Jupiler League, waardoor de club uit Rotterdam-West na zes jaar terugkeerde in de Eredivisie.

Thomas woont sinds 2014 met veel plezier in de buurt. “Ik ben opgegroeid in Prinsenland en wanneer ik naar de stad ging fietste ik vaak door de Hoogstraat. Ik vond het altijd al een leuke straat. Mijn eerste woning kreeg ik in de Provenierswijk achter Rotterdam Centraal. Twee jaar geleden kwam ik via via hier in het Hoogkwartier terecht.”

Thomas woont sinds 6 maanden samen met zijn vriendin. “Zij woonde in Amsterdam maar is nu bij mij ingetrokken.” Na enige aarzeling in het begin is zijn vriendin nu helemaal om. Ook zij vindt het leuk om in deze buurt te wonen. “Het liefst zouden we hier blijven wonen maar we hebben nu een enkele verdieping in de Hoogstraat. Dat is wel erg krap met z’n tweeën, dus we zijn wel verder aan het kijken.”

“Je woont in de binnenstad maar toch nog heel rustig. Die combinatie is heel fijn.”

Thomas traint 1 of 2 keer per dag. Het leven van een topsporter bestaat vervolgens uit goed rusten en eten. “Het is een mooi leven. Ik voel mij dan ook gezegend. Ik heb met mijzelf afgesproken dat ik zolang ik kan voetballen alles moet geven om zolang mogelijk fit te blijven. Je moet weleens wat laten maar dat heb ik er graag voor over.” Naast het voetballen studeert hij ook nog fysiotherapie. Thomas is dus een bezig baasje.

“In de zomer ben ik ook op het veldje te vinden in het parkje op het Achterklooster. Een beetje ballen met de jeugd daar.”

Thomas gaat graag in de middag met z’n hond lopen door de binnenstad. “Ik vind het leuk om rond te kijken wat er allemaal gebeurt. De laatste jaren verandert er heel veel. Lekker dynamisch. Ik kom bij veel zaakjes in het Hoogkwartier en omgeving zoals De Bakkerswinkel op het Oostplein, Café Verward en De Groene Passage en Picknick op de Mariniersweg.”

De ontwikkeling van de buurt gaat volgens Thomas heel goed. “In die twee jaar is er alweer van alles veranderd. Steeds meer leuke ondernemers. Ik vind het ook een meerwaarde dat hier nog van die vage tentjes zitten, dat past wel bij deze buurt.”

Ontdek meer verhalen!